Select Page

La regidoria de Benestar Animal i Sanitat s’ha reunit amb el voluntariat de les colònies felines amb l’objectiu de participar-hi tant el balanç de gestió del 2023, com la previsió de gestió d’este 2024 i l’esborrany del Pla de Gestió Colonial adaptat a la Llei de Benestar Animal vigent.

Reunió que va comptar amb la presència de la regidora d’àrea, Anna Lanuza; la tècnica de Sanitat, Ana Cabrera; el coordinador del departament, Braulio Cencerrado i l’inspector de la Policia Local, Vicente Soler.

Com indicava Anna Lanuza durant l’obertura de la reunió, “l’objectiu d’esta reunió és donar a conèixer la gestió que s’ha fet el darrer any; la previsió per a l’actual i presentar l’esborrany del Pla de Gestió Colonial perquè tot el voluntariat en siga coneixedor i puga fer les aportacions que considere oportunes”. “Cal una gestió comuna entre totes les parts per assolir l’objectiu, també comú, que és el benestar dels gats de les colònies”; afegia l’edil, que apuntava que “a més cal que la ciutadania conega la tasca que fa el voluntariat perquè siga valorada i respectada ja que compleix una funció més que necessària i és una cosa que vull agrair immensament”.

Per la seua banda Braulio Cencerrado, coordinador del Departament, mostrava en documents gràfics totes les inversions realitzades durant el 2023 a Benestar Animal. Unes inversions que han suposat una inversió total de 111.120,75€; distribuïts en atenció a les colònies felines, esterilitzacions, atenció a associacions, servei de recollida d’animals, servei amb la protectora d’animals i el cost que suposa per a les arques municipals haver cobert una plaça de Tècnica de Sanitat.

A la seua intervenció, el coordinador ressaltava que “cal tenir en compte que el benestar animal abasta un camp de gestió molt ampli a més de les colònies felines, ja que el departament ha de complir la seua obligació íntegrament en qüestió del benestar dels animals i anar-se adaptant a la normativa vigent”.

Per la seua banda, Ana Cabrera, tècnica de Sanitat, presentava l’esborrany del Pla de Gestió Colonial i destacava que, “tal com ens exigeix la llei animal, hem de posar en marxa este pla de gestió de les colònies felines i donar atenció a les 82 colònies que actualment tenim a la nostra localitat”. Així mateix, Cabrera remarcava que, “des del departament treballem sempre per tal de donar la millor atenció als gats comunitaris, així com al voluntariat que se n’encarrega prestant servei d’atenció veterinària, campanyes d’esterilització i comptant sempre amb les clíniques locals col·laboradores”.

En este sentit també es donava a conèixer que el departament està fent les gestions necessàries per, per primera vegada, poder donar al voluntariat pinso felí per ajudar en l’alimentació dels gats comunitaris ja que, com avançava l’edil Anna Lanuza “sabem que això suposa una elevada despesa personal i volem aportar tota l’ajuda possible”.

D’altra banda, l’Inspector de la Policia Local, Vicente Soler, present també a la reunió, parlava de la funció de la pròpia policia “que ha de vetllar per la seguretat, ja que vam fer una mitjana de 50 serveis mensuals relacionats amb animals. A més, per estar cada vegada més preparats i preparades assistim a cursos de formació per poder oferir la millor resolució a la ciutadania”. Soler subratllava que “és necessària la col·laboració de totes les parts que conformen la gestió de les colònies felines per poder funcionar de manera àgil i assolir la finalitat comuna”.

Finalment, després del torn de precs i preguntes, Anna Lanuza agraïa la tasca del voluntariat i es reafirmava que “és una funció més que necessària la que fan els voluntaris que, si no fos per elles i ells, seria molt difícil de realitzar amb el perjudici que suposaria a tots els nivells a la nostra localitat”.

La responsable municipal de Benestar Animal i Sanitat tancava la reunió posant el departament que encapçala a la disposició d’este voluntariat per a qualsevol consulta, aportació o gestió que puguen necessitar.

Pin It on Pinterest