Select Page

El Regidor de Sanitat i Benestar Animal José Luis León Gascón continua amb les actuacions dirigides al Benestar i protecció dels animals Alteans, en aquesta ocasió amb les obligacions d’identificar, vacunar de la ràbia i desparasitar.

“Qui decideix tindre un animal de manera responsable, és conscient que haurà d’assumir unes despeses econòmiques per a una correcta atenció higienicosanitària del seu pelut”.

Com bé cal recordar, l’obligació del responsable de l’animal és complir amb la llei. És a dir, identificar mitjançant microxip als gossos (Decret 158/1996), i vacunar de ràbia i desparasitar, tant a gossos, gats i fures (Ordre 3/2016). La identificació mitjançant microxip dels nostres animals, fins i tot dels gats fins i tot no sent obligatòria, pot ser de vital importància per a la nostra família de 4 potes, a més de mantindre les dades sempre actualitzades.

El regidor José Luis León Gascón marca una de les grans diferències entre chipar i no fer-ho, “Davant la seua possible pèrdua o desaparició, pot marcar la diferència entre trobar-ho o no i que puga tornar a casa. Altea compta amb protocols les 24h i els 365 dies que al costat de Policia Local, una empresa especialitzada i la protectora d’animals, fem possible que tornen al més prompte possible a la seua llar, per a això, chiparlo, és de summa importància.

L’obligatorietat de vanunar de ràbia i desparasitar.

“Han sigut diverses les persones Alteanes que ens han preguntat el motiu de no realitzar les Campanyes de Vacunació a la ràbia i desparasitar que es realitzaven anys arrere” per això la veterinària Ana Ferrando ens explica i informa amb detall els inicis de la mateixa a Espanya.

El nostre país ha estat lliure de ràbia terrestre des de l’any 1978, a excepció del cas de ràbia importat del Marroc declarat al juny de 2013. Les campanyes de vacunació dutes a terme en gossos durant anys van donar un excel·lent resultat, erradicant la malaltia en tot el territori nacional. En aquells moments, les campanyes de vacunació de la ràbia eren fonamentals per a la lluita contra aquesta greu malaltia. Era necessari facilitar a la població l’accés a la vacunació per part d’un veterinari. Per això, s’organitzaven campanyes en els municipis on es concentrava a tota la població amb els seus gossos, per a vacunar-los contra la ràbia pel veterinari municipal, en un sol cap de setmana.

En l’actualitat, tot ha canviat molt. La ràbia està erradicada al nostre país, encara que el moviment d’animals des d’altres àrees on continua sent endèmica, fa que siga molt important continuar vacunant enfront de la malaltia segons la normativa. Aquesta labor la compleixen els veterinaris  en les clíniques veterinàries. A Altea existeixen sis clíniques que treballen durant tot l’any per a garantir la salut dels nostres animals.

Hui dia, no seria possible que el  veterinari municipal realitzara aquesta pràctica en la plaça del poble com antany. Les actuals campanyes de ràbia, en la majoria dels municipis, es troben finançades per les mateixes clíniques veterinàries. Són elles les que assumeixen el cost de la campanya, i així s’ha fet durant anys a Altea. És per això, que després d’aquests anys de col·laboració amb aquests grans professionals de la nostra vila, escoltant-los i treballant en conjunt pel benestar animal a Altea, es va decidir que, hui dia, aquesta campanya ja no tenia massa sentit.

Considerem que la campanya de la ràbia és un projecte que ja va aconseguir el seu objectiu.La veterinària municipal, comenta també que, “Ara la nostra intenció és continuar treballant en una altra de les problemàtiques més greus del nostre país, l’abandó. Segons l’últim estudi realitzat per la Fundació Affinity, el primer motiu d’abandó a Espanya són les ventrades indesitjades.

José Luis León Gascón afig que “els nous reptes i projectes en desenvolupament per a la regidoria de Benestar Animal van enfocar-nos en aquest nou propòsit, i lluitar contra l’abandó i la sobrepoblació, fomentant la castració i esterilització dels nostres animals. Estem fent tot el possible per a poder llançar una primera campanya d’esterilització durant aquest any, i esperem que puguem dur-la a terme amb èxit, i així començar a fer els primers passos en l’erradicació d’aquesta xacra, l’abandó”.

Pin It on Pinterest