Select Page

Les regidories de Sanitat i Benestar Animal, encapçalades per l’edil Anna Lanuza, han engegat una iniciativa que té per objecte animar i ajudar aquelles persones que vulguen dur a terme l’adopció responsable d’un animal domèstic.

“Des de la regidoria de Sanitat i Benestar Animal de l´Ajuntament, volem donar visibilitat a tots aquells peluts invisibles, que gairebé diàriament són abandonats als carrers del nostre municipi”. Explica Lanuza, que recorda que la regidoria té conveni de col·laboració amb la Protectora d’Animals de Benidorm, en què també es poden dur a terme adopcions; així com a través de les associacions animalistes. A totes elles, Lanuza ha agraït la tasca que cada dia desenvolupen pel benestar dels animals abandonats.

 

“Si estàs pensant en adoptar un animal de companyia de manera responsable, o coneixes d’algú, contacta amb el departament de Benestar Animal i t’informarem de tot allò que necessites saber”, declara la responsable municipal, que anima la població a donar, responsablement, una oportunitat a un “peludet”.

A més, com a tècnica de l’àrea, Ana Cabrera apunta alguns dels requisits que s’han de complir amb la nova legislació en matèria de Benestar Animal (Llei 2/2023 i Llei 7/2023), com ara que són obligatoris per a tots els animals de companyia -gossos, gats i furons- els tractaments següents:

Identificació mitjançant microxip; vacunació antiràbica; desparasitació interna mínima anual contra l’Echinococcosi -zoonosi transmissible a persones-. Cabrera ha matisat que “encara que desparasites internament el teu gos o gat cada X mesos, a partir d’ara, almenys una vegada a l’any, el teu veterinari ho ha de fer constar al seu passaport”

Esterilitzar

És obligada l’esterilització de tots els gats. En gossos i furons, és obligatori esterilitzar en aquells casos en què no es puga exercir un control reproductiu sobre els animals; per exemple, si tinc un mascle i una femella, he d’esterilitzar-ne almenys un per evitar que es reproduïsquen descontroladament.

A partir d’ara, amb l’objectiu de reduir l’abandó, els únics autoritzats per a la cria d’animals de companyia seran aquells criadors oficials registrats degudament.

Segueix-nos en xarxes socials per informar-te de tots aquells animals trobats a Altea en espera de trobar una llar, així com per actualitzar-te sobre les obligacions de la nova llei!

https://www.facebook.com/benestaranimaldaltea/

https://www.instagram.com/benestaranimalaltea/

 

Pin It on Pinterest