Select Page

La regidoria destaca la incorporació d’una veterinària municipal a l’Ajuntament i l’elaboració d’una nova ordenança

La Regidoria de Benestar Animal d’Altea ha realitzat un repàs d’aquest 2022 dels avanços amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Animals, que se celebra demà, dia 10 de desembre.

El regidor de l’àrea, José Luis León Gascón ha afirmat: “si hi ha un fet que destacar en aquest any 2022, és la contractació d’una veterinària municipal per a donar resposta a la creixent presa de consciència i respecte per les altres espècies que conviuen amb nosaltres, una figura que no existia dins del Consistori”.

En l’actualitat, la veterinària municipal, Ana Ferrando, està desenvolupant múltiples competències com és la gestió en les colònies felines (Projecte CER); registre i recollida de dades dels animals abandonats; campanyes conscienciació, assessorament, col·laboració amb altres organismes l’actualització de l’Ordenança Municipal Reguladora i Fiscal.

El departament ha tancat l’any amb importants accions en pro dels animals com han sigut la campanya CER (Captura, Esterilització i Retorn de gats de carrer) en la qual s’han capturat un total de 219 gats, dels quals 190 han sigut esterilitzats. En aquesta línia, també s’està elaborant un mapa de les colònies existents, alhora que es visiten per a garantir el correcte estat sanitari d’aquestes. Altea compta actualment amb més de 80 colònies.

Quant a la recollida d’animals, “cal destacar el treball conjunt que realitza la Policia Local d’Altea juntament amb l’empresa encarregada de la recollida d’animals abandonats o errants, i d’aquesta amb la Societat Protectora d’Animals i Plantes de Benidorm. En aquest any 2022 s’han recollit fins hui un total de 113 animals.

José Luis León Gascón s’ha referit també a la “elaboració de campanyes de conscienciació, un punt molt important, ja que l’educació és la base del canvi. També a la fi de novembre, s’han realitzat xarrades en el col·legi Blanquinal i en IES Althaia.

Per un altre, el departament destaca la col·laboració policial, “l’execució d’inspeccions juntament amb Policia Local, és una cosa nova i molt important en la millora del benestar animal i la defensa dels seus drets”.

Enguany també s’ha organitzat un esdeveniment de convivència multi-espècie en el qual es va voler donar visibilitat als membres de la família de quatre potes. Aquest esdeveniment es va celebrar l’1 i 2 d’octubre, amb la participació d’associacions protectores d’animals i una desfilada de gossos en adopció, i també una xarrada informativa sobre què fer si et trobes un gat

Finalment, José Luis León Gascón informava que “s’està treballant en l’elaboració d’una nova Ordenança Municipal, més actualitzada. Aquest pròxim any es posarà en marxa la nova llei de protecció animal a nivell nacional, i és necessari posar-nos al dia. A més, s’està creant al costat dels informàtics tot el necessari perquè es puga tindre un cens municipal d’animals de companyia”.

“Això és només una pinzellada de tot el que hem pogut fer durant aquest 2022. Som conscients de tot el treball que ens queda encara per fer. Falten molts protocols, definició de projectes, bases de dades, etc., en els quals ja s’ha començat a treballar” ha finalitzat el regidor José Luis León Gascón.

 

 

 

Pin It on Pinterest