Select Page

La Regidoria de Sanitat i Benestar Animal ha iniciat una campanya de conscienciació ciutadana sobre la importància d’esterilitzar als animals domèstics de la localitat, amb l’objectiu de millorar la salut i benestar dels gossos i gats d’Altea. Així ho ha anunciat hui el regidor de Benestar Animal, José Luís León Gascón, al costat de la tècnica veterinària, Ana Ferrando.

“Aprofitant que l’últim dimarts de febrer se celebrarà el dia internacional conscienciació d’esterilització i castració dels animals, des de la regidoria volem sensibilitzar a la població de la importància d’esterilitzar a les mascotes mostrant els seus beneficis”, ha destacat l’edil Benestar Animal.

A través de cartells i fullets que es trobaran en les institucions públiques i en les sis clíniques veterinàries de la localitat, el departament de Benestar Animal recomanarà als alteans i alteanes esterilitzar a les seues mascotes explicant els avantatges que els felins i canins estiguen castrats. Com, per exemple, l’esterilització ajuda a evitar malalties, baralles entre mascles, embarassos psicològics, cadells abandonats o assetjament i persecució de femelles en zel, aquest fet, sol provocar que les mascotes s’escapen de casa.

D’altra banda, la campanya té també com a objectiu mentalitzar en els veïns sobre els mites de l’esterilització, com que engreixen (s’ha de dosar l’aliment) o que és bo que crien una vegada (no hi ha cap evidència científica) o que canvia el caràcter (només es canvien les conductes relacionades amb les hormones sexuals) entre altres més.

L’esterilització ajuda a lluitar contra l’abandó animal, suposa un control de mascotes per al Consistori i evita sacrificis d’animals domèstics. “En aquest departament continuem treballant pel sacrifici 0 i vull recordar que una gossa pot tindre fins a 67.000 cadells en només 6 anys i les gates poden tindre moltes més cries, uns 370.000 gatets en 7 anys, per aquestes dades, és molt important la castració per a tindre un control” ha destacat la tècnica veterinària, Ana Ferrando, en la seua intervenció, i afegeix que “les castracions son intervencions senzilles i molt freqüents en les clíniques veterinàries, i a més, és molt positiu per a la salut i el benestar dels animals”.

L’edil, José Luis León Gascón, ha recordat a la població les obligacions quant a tinença de mascotes, i incideix en la necessitat que gats i gossos porten xip o placa d’identificació, sobretot, mascotes canines que és obligatori l’ús de xip. “En 2021 va haver-hi 82 gossos perduts, dels quals 44 eren d’amos amb xip i 6 cadells, també 42 gats, dels quals 28 eren cries i només 2 tenien amo, aquestes dades suposen un gran cost per a l’ajuntament”, ha finalitzat l’edil.

Pin It on Pinterest