Select Page

La Corporació d’Altea ha aprovat hui, durant la sessió ordinària del ple corresponent a maig, el text definitiu de l’actualització de l’Ordenança d’Ocupació de Domini Públic amb Vetlladors i altres elements que regularà els interessos comuns del sector hostaler i veïnals per l’ús compartit de les vies públiques. Amb aquesta aprovació, que va comptar amb els vots a favor dels edils de Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del Partit Popular, es posa fi a un procés per a regular l’ús de les terrasses i vetlladors, ajustar-se a la normativa urbanística i marcar unes regles de convivència entre els interessos del sector i els veïnals.

L’edil d’Infraestructures, Diego Zaragozí, va assenyalar que “aquest pas és molt important, perquè marca el final d’un procés que serà bo per a tots, i permeta l’entrada en vigor d’unes regles que en la seua majoria ja compleixen molts negocis i que, al final, es comprovarà que són positives per a tots”. Al seu judici, “establir un equilibri on en determinades zones de caràcter públic, qui té un negoci i qui vulga passejar lliurement tinguen assegurades les seues oportunitats, repercutirà en el benefici de tots”.

No obstant això, Zaragozí també va explicar que l’entrada en vigor d’aquesta ordenança estableix un període d’adaptació d’un any per als establiments, perquè el procés de canvi no interrompa ni distorsione l’inici de la temporada estival.

A més, va assenyalar importants avantatges inclosos en la nova regulació. “Entre elles – va explicar – que les renovacions seran automàtiques, és a dir, que una vegada que demanen l’autorització per a instal·lar part del seu negoci en la via pública, cada any serà renovat sistemàticament, la qual cosa suposa un estalvi de temps i tràmits considerables”. Al mateix temps, va assenyalar com a avantatges aportats en aquesta ordenança el còmput per espai d’ús, i no per taules com es feia fins hui.

 

Modificació de crèdit

Entre els punts abordats en la sessió del ple municipal – i fora de l’ordre del dia – es van aprovar diverses modificacions de crèdit per a fer front a obres d’emergència i les reparacions pels danys ocasionats pels temporals. Com són la reparació de la coberta del Palau Altea i del Pavelló Garganes, els llocs de la mostra d’artesania, treballs de reparació en la depuradora o en el camí del riu Algar, entre altres, per valor de 253.681,40 euros.

D’altra banda, des de la Regidoria d’Hisenda es va plantejar la necessitat de fer unes modificacions al Pla d’Ajust Econòmic, que es va aprovar en 2012, per una qüestió tècnica i de terminis, de manera que coincidiren els compromisos del Pla amb els compromisos d’amortització dels pagaments d’un crèdit ICO, estenent-se fins a 2027.

Pin It on Pinterest