Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha inicialment aprovat hui en el ple ordinari de gener la nova ordenança d’ocupació de domini públic. Aquesta normativa estarà durant 30 dies en exposició pública per a la presentació de reclamacions o suggeriments i en cas de no presentar-se cap, s’aprovarà automàticament.

“Aquesta ordenança és una de les ordenances més importants que aprovarem en aquesta legislatura. Una ordenança que busca la convivència compatible entre ciutadans, hostalers, comerciants i visitants; la protecció del barri antic i de la imatge d’Altea. Aquesta norma permet regular que els negocis puguen oferir un espai a l’aire lliure, en un lloc com Altea que gaudeix d’excel·lent clima, però sent molt respectuosos amb la resta de la ciutadania”, ha comentat Diego Zaragozí, regidor d’Infraestructures.

L’ordenança regula l’ocupació de la via pública i marca, entre altres directrius, que la regulació de la distribució de les terrasses no serà per taules i cadires, com en normes anteriors, sinó per metres quadrats. A més, prohibeix els tancaments fixos o desmuntables de qualsevol material rígid a les terrasses i no s’autoritzaran tancaments verticals. També es prohibeix la col·locació en la via pública d’expositors, màquines expenedores etc i es recomana que les estufes siguen d’energia renovable.

“M’agradaria recalcar que la majoria d’establiments ja complien les directrius que marca l’ordenança, que la majoria dels establiments estan dins de la legalitat, però alguns no, i aquests incorren en infraccions urbanístiques i fan competència deslleial. Vull agrair la col·laboració d’hostalers, comerciants, polítics, tècnics i la ciutadania per a l’elaboració d’aquesta ordenança tan necessària”, ha recalcat Diego Zaragozí.

El text marca que l’incompliment del mateix suposarà sancions per a l’establiment de fins a 3.000 euros. La norma ha sigut aprovada, provisionalment, per Compromís, PSOE, C’s i Altea amb Trellat.

A coalició, s’ha informat de la presa de possessió durant el dia d’ahir d’un inspector de carrer, que tindrà funcions de control, alçaments d’acta i inspecció. Ajudarà els comerciants i hostalers a adaptar-se a aquesta ordenança.

El plenari ha aprovat també, per unanimitat, el requeriment de Patrimoni de l’Estat per la cessió de la caserna de Carabiners i els terrenys que formen part de la via pública, que es localitzen al Carrer Sant Pere i en el Passeig Mediterràni.

El Consistori reclamarà la cessió gratuïta de Carabiners per sempre amb l’objectiu de rehabilitar-lo i dur a terme la proposta de convertir-lo en una aula de naturalesa polivalent per a la realització d’activitats formatives, culturals, d’estudis tant a nivell professional com acadèmic. Encara que el projecte no està definit, s’estima que es realitzarà una inversió aproximada de 750.000 euros i un termini d’execució de 24 mesos.

El tercer punt de ple ha tirat avant el tràmit d’adaptació de l’ordenança municipal a la llei fiscal d’increment de valor de terrenys. Altea s’adaptarà a aquesta normativa i no canviarà l’import de les seues taxes mantenint el tipus que és del 1’5%. La regidora d’Hisenda, Xelo González, ha posat de manifest que el tipus a Altea és el més baix dels ajuntaments dels voltants com La Nucia 3,7%, Calp 3,3%, Alfàs 3%, Benidorm 3,5%, la Vila Joiosa 3%, Callosa 2,6 i Polop 2,4, entre altres. L’edil ha recordat que en aquest impost hi ha una bonificació del 95% per a casos especials i transmissions no lucratives per causa de mort.

Finalment, els regidors han donat el seu suport al manifest pel Dia Internacional de l’Holocaust que es va celebrar el passat 27 de gener i s’han compromés a recordar i honrar a les víctimes, defensar els valors de convivència democràtica i impulsar actuacions dirigides a la sensibilització i conscienciació ciutadana sobre l’Holocaust.

Pin It on Pinterest