Select Page

Les classes s’impartiran de dilluns a dijous i amb horari de 9.15 a 10.45 en el Centre Social d’Altea

La Regidoria de Benestar Social, dirigida per José Luis León Gascón, ha posat en marxa hui un curs gratuït d’espanyol per a refugiats ucraïnesos. Les classes d’espanyol tenen com a finalitat conéixer l’idioma per a facilitar l’accés a un lloc de treball als refugiats.

Aquest matí han començat les sessions, dues, amb 20 alumnes cadascuna, en horari de mati, per a facilitar l’escolarització dels xiquets i xiquetes del país ucraïnés. A més, aquests cursos podrien ampliar-se en funció de la demanda. Des de Serveis Socials no sols ajudaran amb la llengua, sinó, que oferiran també als refugiats ajudes econòmiques  per a facilitar la seua arribada a Altea.

“Volia convidar a qualsevol refugiat o refugiada que necessite aprendre espanyol o sol·licitar una ajuda econòmica que acudisca al Centre Social d’Altea per a informar-se” ha declarat l’edil de l’àrea, José Luis León Gascón.

L’encarregada de les classes serà Ewa Agnieszka Kondraciuk, que prestarà els seus serveis durant sis mesos. La intèrpret de l’Ajuntament també realitza funcions en l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i Serveis Socials, i ajudarà aquestes famílies a realitzar tot tipus de tràmits administratius necessaris com la inscripció en el padró, l’escolarització o sol·licitud d’ajudes.

Agnieszka ha comentat que: “la majoria de refugiats no domina la llengua castellana i no poden accedir al mercat laboral i, per tant no tenen ingressos per a sobreviure” i ha afegit: “molts refugiats són persones amb estudis universitaris i amb coneixement d’anglés, no obstant això, l’espanyol és un requisit imprescindible per a trobar ocupació en la zona de la Marina Baixa”

“Altea està rebent un gran nombre de refugiats ucraïnesos que fugen de la guerra, molts d’ells són dones amb fills, per això, hem organitzat aquests cursos per a ajudar als ucraïnesos i a les ucraïneses que s’integren a Altea” ha finalitzat el regidor de Benestar Social, José Luis León Gascón.

Pin It on Pinterest