Select Page

El regidor aposta per la seua continuïtat en 2023

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Altea fa un notable balanç dels cursos d’espanyol impartit per la Regidoria de Serveis Socials per a persones migrants i refugiades fugides de la guerra a Ucraïna. L’edil de l’àrea, José Luis León Gascón, ha anunciat que aposta pel seguiment de les classes per a l’any 2023.

En el curs han participat més de 60 persones. “Aquestes s’enfronten per primera vegada al castellà en la seua nova vida quotidiana, amb l’objectiu de facilitar el seu procés d’adaptació, així com donar-los suport perquè puguen satisfer les seues expectatives” ha assenyalat León Gascón.

El regidor els ha felicitat el Nadal en un café nadalenc en el CIM-CEAM Altea, a més, des del departament se’ls proporcionarà un regal de reis a cada xiquet i xiqueta de les famílies que han assistit a les classes.

Les persones ucraïneses, en el café, han vingut amb vestimenta típica nadalenca del seu país d’origen, han cantat nadales, i han realitzat un brindis amb el següent començament: “que enguany que s’acaba, en família pots estar, alça la teua copa i brinda, per l’amor i l’amistat”.

Les professora, Ewa Agnieszka Kondraciuk, ha abordat les diferents situacions de comunicació que es poden trobar, partint d’un nivell de coneixement de la llengua zero i avançant en complexitat gramatical per diferents camps d’aprenentatge corresponents a l’esfera social (informació personal o entorn, entre altres), pública (fer la compra o anar al metge) i laboral (tramitar papers i buscar ocupació). Les classes tenien horari de mati, per a facilitar l’escolarització dels xiquets i xiquetes del país ucraïnés.

Pin It on Pinterest