Select Page

Les activitats commemoratives tindran lloc del 2 al 5 de maig

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Altea, dirigida per Maria A. Laviós, ha organitzat diferents activitats per a commemorar el Mes de la Memòria Històrica. Un esdeveniment que es desenvoluparà del 2 al 5 de maig i, retrà homenatge als alteans víctimes de l’holocaust nazi.

Aquesta iniciativa sorgeix com a homenatge a aquelles persones que van viure l’holocaust, en concret els tres alteans que, fins ara, no es coneixia que havien estat en camps de concentració: Jaime Lloret Perelló, Juan López Ripoll i Manuel Nadal Pascual.

“Volem contar la història d’aquests tres alteans i continuar conscienciant a la ciutadania. També volem ressaltar altres històries, humanes i heroiques, com les de Dolores Llopis i Miguel Giner, matrimoni original d’Altea, que va salvar la vida de centenars de jueus a la frontera de França i Espanya. Persones que no poden quedar en l’oblit al nostre poble”, ha comentat Maria A. Laviós, regidora de Participació Ciutadana.

Les activitats començaran el dilluns, 2 de maig, amb una conferència de la Fundació Violeta Friedman, a les 19.00 hores a la Casa de Cultura. Aquesta conferència, donada per la filla de Friedman, qui va escriure les seues vivències en un camp de concentració, està oberta a tota la ciutadania. El dimarts seran els instituts els que rebran una xarrada d’aquesta fundació, en ella s’explicarà a l’alumnat la història dels alteans que van viure aquesta barbàrie.

El dimecres, 4 de maig, es projectarà El fotògraf de Mauthausen a les 18.00 hores, en el Centre Social, que serà introduïda pel familiar d’una de les persones que va viure en aquest camp de concentració. Finalment, el divendres s’inaugurarà l’exposició Una història que contar, a les 19.00 hores a la Casa de Cultura. Aquesta mostra és una recopilació de la vida dels tres deportats alteans i del matrimoni.

 

Pin It on Pinterest