Select Page

Aquesta xarrada estava organitzada per Benestar Social i la UPCCA

El Centre Social d’Altea va acollir ahir la primera jornada sobre ‘Els menors víctimes dels delictes, el seu tractament processal i tractament penal’, Una trobada que va comptar amb més de 70 professionals d’àmbits com la policia, el treball social, la psicologia, el dret o l’educació. Aquesta conferència va ser organitzada per la Regidoria de Benestar Social i la UPCCA d’Altea.

La jornada va comptar amb la Clara Moya, professora de dret Penal de la Universitat d’Alacant, que va parlar sobre ‘La tutela penal reforçada dels menors d’edat’. Tal com va explicar “el codi penal s’actualitza i introdueix quatre nous delictes per a castigar, entre altres, la promoció del suïcidi i autolesions entre menors”.

Per part seua, Carmen Duran, professora de Dret Processal de la Universitat d’Alacant va tractar ‘Qüestions claus sobre la intervenció policial en el procés de menors víctimes’ i va constatar que “des de juny de 2021 la preconstitució de la declaració del menor de 14 anys en el procés penal és obligatòria”.

Finalment va intervindre Manuel Risueño Bañuls, Llicenciat en Criminologia, professor col·laborador de l’IVASPE i policia local de Benidorm amb ‘Ciberassetjament des d’una perspectiva criminològica i penal’, el ponent va comentar que “en els últims cinc anys s’han multiplicat per quatre els abusos sexuals a menors, tenint un paper determinant per a la captació de les noves tecnologies”.

Els ponents van agrair a l’Ajuntament d’Altea l’organització d’aquest tipus de jornades. Unes jornades que van tindre una molt bon acolliment per part dels assistents els qui van manifestar gran interés pels temes desenvolupats.

José Luis León Gascón, regidor de Benestar social i Sanitat ha assegurat que “aquestes jornades s’han realitzat gràcies a l’interés mostrat pels professionals i la bona disposició del servei de la UPCCA, agraint sempre als ponents la seua col·laboració i suport per a haver pogut portar avant aquesta primera edició”.

Pin It on Pinterest