Select Page

Les jornades Terra Innovadora, organitzades per la FVMP en col·laboració amb la conselleria d’Innovació, s’han desenvolupat a Altea durant els dies d’ahir i hui.

 A mig dia de hui ha tingut lloc la cloenda de les jornades Terra Innovadora, que s’han desenvolupat a Altea durant els darrers dos dies. A l’última de les taules de debat d’esta iniciativa, sobre bones pràctiques en innovació, dirigides a personal dels ajuntaments, hi ha participat l’alteana Imma Orozco, secretaria autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge i ha estat moderada per Maria A Laviós, regidora de Foment de l’Ocupació i Participació Ciutadana.

“En el transcurs d’estes jornades de Terra Innovadora a Altea s’han pogut veure i conèixer bones pràctiques en qüestió de comunitats energètiques locals per poder fer front a l’emergència elèctrica i anar cap a la sobirania en esta matèria. També com fer els nostres pobles i les ciutats intel·ligents i resilients i ara mateix hem conegut exemples d’innovació en gestió de residus urbans”; ha començat dient Laviós.

“No podia faltar en estes jornades la visió de l’urbanisme, però no pas un urbanisme conegut en èpoques passades, sinó un urbanisme amb una visió totalment diferent. Tenim a taula diferents exemples que ens mostraran i ens parlaran des de la seua perspectiva de com l’urbanisme ha de ser innovador per arribar cap a esta meta de la sostenibilitat, protecció del territori, amb propostes de creixement ordenades, justes i racionals que tinguen cura del nostre patrimoni i que ens prepare per al futur”. Ha declarat Maria A. Laviós.

L’edil ha sigut l’encarregada de presentar els participants a la darrera de les taules rodones, titulada “Urbanisme Innovador” i en què ha intervingut Imma Orozco, secretaria autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge; Beatriz García Moncó, arquitecta del departament de Territori i Acció pel Clima, Servei de Sostenibilitat, clima, energia de l’ajuntament de Vitòria-Gasteiz, que ho ha fet per videoconferència; Josep Riera, alcalde de Meliona i regidor d’Urbanisme i José Vicente Sánchez, professor de Geografia Humana de la Universitat de València.

Per part seua, Imma Orozco ha agraït a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i a la conselleria d’Innovació per haver convidat la Conselleria de Política Territorial “en estes jornades que tenen este nom tan encertat com és Terra Innovadora”. “L´aportació que fem nosaltres hui des de la nostra intervenció és parlar d´esta visió supramunicipal del Planejament que fem des de la conselleria de Política Territorial, obres Públiques i Mobilitat”; ha sintetitzat Orozco, que ha qualificat la innovació com “una aliada del territori”.

“La innovació ens permet millorar i això és el que hem de fer des de les nostres competències en matèria de planificació territorial, treballar per millorar la qualitat de vida de les persones i treballar per tenir assentaments urbans que siguen més resilients davant de reptes que no són de futur, sinó que ja són de present com és el canvi climàtic”. Ha conclòs la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge.

A més, a la jornada de hui, com ha indicat l’edil Maria A. Laviós s’ha desenvolupat una interessant taula rodona sobre gestió innovadora de residus urbans, que en este cas ha estat moderada pel responsable municipal d’Infraestructures i Empresa Pública, Diego Zaragozí , qui ha advocat per “la innovació en el tractament dels residus perquè el residu final siga el mínim possible i complir els estàndards marcats per la UE”.

Pin It on Pinterest