Select Page

Hui al matí han donat inici les Jornades d’Intervenció en Matèria de Drogues i Unitats Canines que s’estan celebrant a Altea fins divendres que ve. Unes jornades en què estan participant més de 150 agents de Policia Local procedents de tot el territori nacional i responsables de diferents Cossos de Seguretat. La inauguració de les mateixes ha comptat amb la participació de José María Ángel Batalla, Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències; l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i l’edil de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Miguel de la Hoz; a qui els ha acompanyat a la taula el cap de la Policia Local d’Altea, Armando Reig.

L’Acte inaugural l’ha iniciat la intervenció de l’edil de Seguretat Ciutadana, que ha donat la benvinguda als presents a les Jornades d’Intervenció Policial en Matèria de Drogues i Unitats Canines que se celebren per primera vegada a Altea. “És un orgull per a la nostra població ser un punt de referència durant estos dies. La importància en l’eradicació del consum i el tràfic de drogues als carrers està cada vegada posant més rellevància a les unitats canines als Cossos de Seguretat ja que són de gran ajuda.”; ha comentat l´edil, que ha recordat que “a Altea tenim una unitat canina de fa aproximadament un any i mig i els resultats han sigut més que satisfactoris. Ens han ajudat a reduir el consum de drogues als carrers i per això m’agradaria recalcar com ha sigut d’important per a nosaltres esta unitat des de la seua creació”.

Miguel de la Hoz ha ressaltat la importància de celebrar este tipus de jornades que tenen com a fi formar i actualitzar els participants.

Per part seua, El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha elogiat el treball dels Cossos i Forces de Seguretat, així com el de la “policia de proximitat” com així ha denominat a la Policia Local.

En paraules de José María Ángel Batalla “hem vingut a parlar de millorar la seguretat i la resposta a la nostra feina, que és aplicar la nostra Constitució, donar garanties als ciutadans i millorar la seua qualitat de vida sempre en defensa dels drets que tenen els ciutadans”.

“Ens hem ajuntat a reflexionar per fer millor la nostra feina. Intercanviant experiències i opinions; intercanviar procediments i protocols perquè nosaltres els uniformats treballem amb procediments i amb metodologia perquè els nostres ciutadans disposen de totes les garanties processals per fer millor la nostra feina, aplicar les normes i les lleis”. Ha apuntat el Secretari Autonòmic, “per tant ajuntar-nos en unes jornades a Altea per veure com podem fer la nostra feina està molt bé. José María Ángel Batalla ha conclòs felicitant les autoritats municipals per l’organització d’estes jornades.

Finalment, l’alcalde ha pres la paraula per concloure’n la inauguració. Jaume Llinares ha saludat i donat la benvinguda als presents, especialment als que l’acompanyaven a taula i a aquells agents que s’han desplaçat des de lluny per assistir a les jornades. A tots ells els ha desitjat una feliç estada a Altea i els ha convidat a compartir informació i col·laborar entre tots per millorar el servei que es presta al ciutadà.

Jaume Llinares ha destacat la feina a peu de carrer que fan els agents de la Policia Local i ha indicat que, “crec que la vostra feina és la que es veu diàriament al carrer, els altres cossos tenen altres funcions per millorar la seguretat, però la policia local és la que transmet esta sensació de seguretat i les patrulles canines hi ajuden”.

“Des de l´Ajuntament d´Altea estem disposats a donar suport a tot el que siga complementar i millorar la vostra feina i estes jornades crec que us faran compartir experiències d´altres poblacions que us ajudaran a millorar en la vostra feina”. Ha conclòs Jaume Llinares, Alcalde d’Altea, que ha obert les portes del municipi als més de 150 inscrits a les Jornades d’Intervenció Policial en Matèria de Drogues i Unitats Canines.

Després de la inauguració han començat les ponències. La primera ha anat a càrrec de Rubén José Martínez, oficial de la Policia Local d’Altea, que ha parlat de signes en la detenció de drogues en conductors de vehicles.

En horari de vesprada, tant hui com demà, seran els equips de treball creats els que duguen a terme les pràctiques amb controls reals a la via pública.

I divendres, de 16.00 a 17.00h es durà a terme la formació d’unitats canines a la plaça de l’Ajuntament; a continuació es procedirà a l’acte de lliurament de diplomes als participants i cloenda d’estes primeres jornades a Altea.

 

Pin It on Pinterest