Select Page

Els premis van ser atorgats a les empreses emergents Ké Water Drinks, Läud Recycled, Festablas i la startup d’Alejandra Zaragoza

 L’Ajuntament d’Altea i el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) han celebrat una gala per a entregar els premis de la tercera edició del programa Altea Emprende. En aquesta convocatòria han sigut reconegudes Ké Water Drinks i Laüd Recycled en la categoria “Millor projecte innovador”, mentre que en la categoria “Millor iniciativa innovadora de les indústries culturals i creatives” han sigut guardonades Alejandra Zaragoza i Festablas.

Ké Water Drinks, promoguda per Carla Bernabéu, és una iniciativa focalitzada en l’elaboració de begudes artesanals fermentades i saboritzades obtingudes a partir de quefir d’aigua, mentre que Läud Recycled és una marca de sneakers veganes amb teixits reciclats impulsada per Oneida Román. Per part seua, el projecte posat en marxa per l’emprenedora Alejandra Zaragoza és una proposta de roba sostenible i amb denúncia social; i finalment , Festablas, de Marcos Altuve, Estefanía Botella, Juan Adrián Rodríguez i Roberto Carlos Rodríguez, consisteix en una plataforma en línia que digitalitza la informació dels festivals i les companyies de teatre per a facilitar els processos d’inscripció.

L’edil de Foment de l’Ocupació, Maria A. Laviós, va ser l’encarregada de realitzar el discurs de presentació de la cerimònia afirmant “que aquest projecte ha anat creixent des de la seua creació en el 2019, adaptant-se a les circumstàncies que va marcar la pandèmia però sense perdre la seua essència i la seua funcionalitat”. Afegia “el ferm propòsit per part de l’Ajuntament de continuar apostant pel programa, per la creació de sinergies entre les diferents institucions com són la Generalitat, la Universitat i l’Ajuntament amb un objectiu comú, el donar suport a l’emprenedoria i les starts-up”

Finalitzava el seu discurs felicitant els participants no sols d’aquesta tercera edició sinó fent-ho extensiu als més del centenar de projectes que han passat pel programa, remarcant que són part activa de l’economia local generant també ocupació.  En aquesta tercera edició ha tingut una gran importància el sector creatiu i cultural, la denominada “economia taronja”, amb els premis als millors projectes dins del sector de l’art, els audiovisuals, la moda i el disseny gràfic.

Per part seua, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, en la seua intervenció va assenyalar que “vull donar el meu reconeixement als impulsors d’aquest programa, l’Ajuntament i a la UMH, que han treballat de manera coordinada amb l’objectiu d’afavorir la generació de noves empreses, la detenció de talent local i el desenvolupament d’un tèxtil empresarial productiu a Altea” i va afegir que “l’emprenedoria és un sector amb un gran potencial per al present i futur i comptem amb la generació de joves millors formats de la nostra història.

En aquesta jornada, celebrada en el Centre Social de la Tercera Edat, també, van ser presents l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; i la regidora de Cultura, Aurora Serrat. Per part de la Universitat Miguel Hernández, el rector de la UMH, Juan José Ruiz; Bibiana Sanchez, professora de l’Àrea d’Escultura de la facultat de Belles arts de la UMH a Altea i el director de l’àrea de l’emprenedoria del Parc Científic, Javier Sancho.  Així mateix van assistir a la gal·la representants de diferents associacions locals i comarcals.

El rector de la UMH, Juan José Ruiz, va realitzar el discurs de clausura on en la seua intervenció va assenyalar que la Universitat Miguel Hernandez celebra el seu 25 aniversari on sempre han estat contribuint per a millorar l’ocupabilitat i la competència empresarial de la zona tenint com a meta el col·laborar amb institucions públiques per a afavorir l’emprenedoria. El rector va concloure el seu discurs afirmant que el programa Altea Emprende és una mostra clara d’èxit no sols pels participants que han anat sumant-se en aquestes tres edicions sinó també pels projectes finalistes.

Altea Emprende és un programa que forma part d’Emprende UMH, una iniciativa de la Universitat Miguel Hernández gestionada pel seu Parc Científic que busca ajudar als ajuntaments i institucions públiques de la província en la seua aposta per l’emprenedoria i el creixement empresarial.

Pin It on Pinterest