Select Page

Aquest projecte és gestionat entre l’Ajuntament d’Altea i el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx

La quarta edició del programa Altea Emprende, gestionat pel Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d’Elx en col·laboració amb l’Ajuntament d’Altea a través de les seues regidories de Foment de l’Ocupació i Cultura, ja té guanyadors. El programa ha repartit un total de 4.400 euros entre els guardonats.

En la categoria “Millor Projecte Innovador”, el jurat ha guardonat als projectes Wetoget, premiada amb 1.500 euros, i Casatour.tech, amb 700 euros. Per part seua, en la categoria “Indústries Creatives i Culturals”, s’ha reconegut a les iniciatives dels alteans, Celler Mar de Vins, amb 1.500 euros, i Bookledge, amb 700 euros. Les propostes guanyadores s’han donat a conéixer hui dimecres, 14 de desembre, després que els projectes finalistes es presentaren ahir dimarts davant un jurat d’experts.

“Estem molt contents que aquest projecte es trobe consolidat i això demostra la seua quarta edició. Ja estem treballant en la següent edició d’Altea Emprendre al costat de la UMH, un pla que ajuda a l’emprenedoria del nostre municipi i el fa realitat”, ha assenyalat l’edil del Foment Econòmic i de l’Ocupació, Maria Antonia Laviós.

El jurat encarregat d’avaluar i seleccionar els projectes guanyadors que han participat, ha estat format per part de l’Ajuntament per la regidora de Cultura, Aurora Serrat, i la regidora de Foment Econòmic i Ocupació, María Antonia Laviós. A més, en representació de la UMH, han intervingut la vicerectora de Transferència i Intercanvi de Coneixement, María José López, i la professora de l’Àrea d’Escultura de la Facultat de Belles Arts, Bibiana Sánchez. També, han sigut presents la directora-gerent del Parc Científic de la UMH, Tonia Salinas, i el director de l’Àrea d’Emprenedoria del PCUMH, Javier Sancho. Així mateix, han format part del jurat la secretària general de la Federació d’Associacions de Joves Empresaris de la Província d’Alacant (JOVEMPA) a la Marina Baixa, Marta Alfonso, i el president de l’Associació Local de Comerciants i Empresaris d’Altea (ALCEA), Ernesto Alday.

La proposta Wetoget és una web de reserves d’espais coliving a Espanya per a nòmades digitals i rodamons, promoguda per Juan José Guillén i Jaime Alonso; i Casatour.tech és un sistema complet de visualització de propietats en realitat virtual, promogut per José Mba i José María Cuesta. Per part seua, la iniciativa Celler Mar de Vins és un celler artesanal de vins de xicoteta producció, impulsada per Celeste Fernández i Francisco José Ripoll; i Bookledge és una plataforma que acredita a l’usuari haver demostrat els coneixements obtinguts en la lectura, impulsada per Antonio Martínez, Daniel Peral, Isabel Martín i Clara Peral.

La quarta convocatòria d’aquesta iniciativa ha comptat amb un total de 16 emprenedors i emprenedores amb huit propostes innovadores, de les quals quatre han sigut les seleccionades per a participar en la final i han sigut premiades.

El programa Altea Emprende cerca ajudar als ajuntaments i institucions públiques de la província en la seua aposta per l’emprenedoria i el creixement empresarial.

 

Pin It on Pinterest