Select Page

L’embarcació Maverta Defcom del RCN Torrevieja, tripulada per José Ballester i Andrés Manresa, s’ha proclamat campiona a la 36a edició de la regata d’hivern 200 milles a2 del Club Nàutic d’Altea.

Les 200 milles a2, organitzades pel Club Nàutic d’Altea, donaven el tret de eixida el passat divendres 4 de març, amb un total de 28 vaixells que recorrerien les 200 milles que separen Altea de Ibiza.

Ja a la línia de eixida, el vent bufava de sud amb 10 de nusos d’intensitat i es presenciaven condicions de pluja i un onatge de gran envergadura, fet que va marcar un començament digne d’una regata que està considerada com la més complicada, dura i difícil de la Mediterrània.

Als anys successius, esta prova ha guanyat fama per la seua extrema duresa i són molts els que viatgen a Altea per assumir el desafiament. Ja han passat 36 anys i les 200 milles a2 són una prova referent a nivell nacional.

Després de més de 30 hores navegant i amb condicions variables al llarg de tot el recorregut, a les 21.00 hores del dissabte 5 de març la flota que encapçalava la regata s’acostava a la línia d’arribada a la badia d’Altea.

Estes embarcacions van patir una important escassetat de vent a les últimes milles de la regata, cosa que va endarrerir la seua arribada i va ocasionar una lluita constant pel primer lloc en temps real.

L’embarcació que, finalment, va aconseguir recórrer les 200 milles que separen Altea de Ibiza en menys temps, amb una marca de 32 hores i 5 minuts va ser l’embarcació Brujo, tripulada per Alberto de Castro i Axel Rodger del Reial Club Nàutic de València.

Al llarg de la nit de dissabte es donava un degoteig constant d’embarcacions que, després de 200 milles a l’esquena, arribaven a Altea per poc a poc anar desvetllant el que seria el guanyador absolut de les 200 milles a2 en temps compensat.

Per sisè any consecutiu, la regata posava en joc el Trofeu per Clubs, un guardó que premia el club amb menor nombre de punts, sent este any per al Reial Club Nàutic de València amb el seu equip format per Alberto de Castro i Axel Rodger de la embarcació Brujo, Fernando Muro i Manuel de Tomás de l’embarcació Hang Loose i Jose Luis Frances i Carlos Frances de l’embarcació M8.

Després d’obtenir-se els temps compensats, els guanyadors d’esta edició de les 200 milles han estat Jose Ballester i Andrés Manresa amb l’embarcació Maverta Defcom del Reial Club Nàutic Torrevieja, la qual va aconseguir el triomf final absolut i, amb això, els seus tripulants portaven de premi els dos lingots de plata de 1kg cadascun.

L’acte de lliurament de trofeus tenia lloc el diumenge 6 a les 15.00 hores al restaurant Bon Vent del CN ​​Altea, on els regatistes i el públic van poder gaudir d’un àpat amb tapes especials i servei de paella.

Els trofeus d’esta 36a edició van ser lliurats per José-Román Zurutuza, president del Club Nàutic d’Altea, Carlos Torrado, president de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Joaquín Vergara Giménez, Comandant Naval de Marina, Diego Zaragozí, Primer Tinent Alcalde d’Altea, i Pere Barber, regidor d’Esports.

 

Pin It on Pinterest