Select Page

El Guaguanc IV de Joan i Thierry Lallemand del Club Nàutic d’Altea s’alçaven guanyadors absoluts de la regata 200 milles a2 el cap de setmana passat, recollint el primer trofeu a l’ORC B, així com el títol de Campions Autonòmics de Creuers a2. Els segons classificats en esta categoria ORC B eren Antonio Castell i Garbriel Català del RCN Palma amb l’embarcació Formidable. I el tercer lloc anava per al Fala Pouco de José Ballester i Andrés Manresa del RCN Torrevella.

La nit del dijous 29 de febrer tenia lloc la reunió de patrons on el Comitè de Regata va informar els regatistes dels mitjans de seguretat tant propis com oficials i tot seguit Samuel Biener, Investigador del Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant i expert de Meteored, llegia el comunicat meteorològic per al cap de setmana. “Esta edició promet emocions fortes. S’espera una situació molt canviant pel que fa a vent, onatge i pluja, i entre dissabte i diumenge una ciclogènesi a prop de Catalunya que provocarà fortes ratxes de vent i aixecarà onades que passaran dels 5 metres en algunes zones per les que transcorrerà esta dura regata”, explicava Biener.

La 38a edició de la Regata d’Hivern 200 milles a2 ha estat marcada un any més per les dures condicions meteorològiques.

Els regatistes anaven a dormir amb gran incertesa. Al matí següent, dia de la eixida, el Comitè es reunia a primera hora per valorar els darrers informes. Continuava la mala situació meteorològica per dissabte a la vesprada nit, moment en què els vaixells de menor eslora estarien encara en regata. Finalment es decidia fer un canvi de recorregut escurçant la distància per no comprometre la seguretat dels regatistes.

“El recorregut alternatiu fixat a les instruccions de regata pel pas dels Freus no ha sigut possible fer-ho a causa de la negativa de Capitania Marítima d’Eivissa”, explica Álvaro Arroyo, oficial de regates de les 200 milles a2. Així doncs, per tal de no cancel·lar la prova, el Comitè fixava un tercer recorregut alternatiu de 127 milles passant per les Illes Bledas i l’Illa s’Espartar per estribord.

La eixida es realitzava segons el previst el divendres dia 1 de març de manera puntual a les 12.00 hores. El vent de sud va bufar a la badia d’Altea en un matí assolellat amb una intensitat de 10 nusos.

Un total de 29 vaixells prenien la eixida d’esta 38a edició cap a una balisa de desmarcatge a menys d’una milla per posar posteriorment rumb a Eivissa.

La eixida d’esta 38a edició generava gran expectació i van ser nombrosos els vaixells que es van acostar per veure la regata. El catamarà ofert pel Club Nàutic d’Altea amb capacitat per a 100 persones eixia per veure la regata des del mar al 100% de la capacitat.

Autoritats del món de l’esport local i autonòmic han assistit a la cita. Entre els assistents hi havia Luis Cervera Torres, director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, i Jose Miguel Sánchez, subdirector. L’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí, també hi ha assistit. Així mateix, regidors de tots els partits polítics del municipi han estat presents a esta eixida, generant així un suport unànime a l’activitat esportiva nàutica que desenvolupa el Club Nàutic d’Altea.

La tornada des d’Eivissa va tenir lloc dissabte a la matinada. El Guaguanc IV va prendre una estratègia arriscada que li va eixir bé. Per evitar un desvent que se situava a la zona del Cap de la Nau, van triar un rumb molt al sud. Van estar en la posició adequada al moment i van poder agafar el vent que els va fer desmarcar-se de la resta de la flota en temps compensat.

El Jeffertje 3 de Carl Val i Rodrigo Álvarez va ser el primer que entrava a meta en temps real cap a les 10 del matí.

Els últims vaixells entraven dissabte cap a les 17 hores de la vesprada i es donaven a conèixer els guanyadors d’esta edició, una vegada compensats els temps.

El Club Nàutic d’Altea incloïa una novetat important este any, els vaixells inscrits s’han classificat com sempre conforme al Sistema ORC però en esta edició hi ha hagut dos classes per tall GPH. D’esta manera la regata ha tingut dos guanyadors al pòdium.

El Guaguanc IV de Joan i Thierry Lallemand del Club Nàutic d’Altea s’alçaven guanyadors absoluts de la regata, recollint el primer trofeu a ORC B, així com el títol de Campions Autonòmics de Creuers a2.

La parella formada per pare i fill porten un darrer any de grans èxits, van ser tercers al Mundial de Creuers a2 de Barcelona, van guanyar la Palma Vela en la seua categoria i van fer un tercer lloc a la Volta a Mallorca.

Els segons classificats en esta categoria ORC B eren Antonio Castell i Garbriel Català del RCN Palma amb l’embarcació Formidable. I el tercer lloc anava per al Fala Pouco de José Ballester i Andrés Manresa del RCN Torrevella.

El Computer Supercomtable de Rufino Cardo i Antonio Navas ha compartit protagonisme al costat del Guaguanco IV en alçar-se guanyadors de la regata a la classe ORC B. El seguien al segon lloc l’embarcació Matador II de Barry Mc Rae i Andrew Christopher del RCN Calp. El tercer lloc ha sigut per a Jose Daniel Martín i Didac Costa amb el Baraka del RCN Barcelona.

Es tanca un any més esta important regata de l’hivern a la Mediterrània amb bon gust per als regatistes, sense incidents i amb una organització satisfeta pels resultats.

La regata s’ha pogut seguir en temps real a Internet a través de la pàgina web de la regata amb el seguiment GPS de cada embarcació. Així mateix tota la informació de la regata, resultats i material audiovisual es troba a www.200millasa2.com .

Pin It on Pinterest