Select Page

El 2 de març tindrà lloc el taller i el dia 16 l’assemblea constituent

L’Ajuntament d’Altea, dins de la iniciativa “Altea zero emissions” ha posat en marxa el projecte de xarxa de Comunitats d’Energies Renovables (CER) en el municipi. Per a això, s’han organitzat dues activitats, un taller de creació que de pas a l’assemblea constituent de la primera comunitat energètica d’Altea.

“És el moment de fer aquest salt, tal com expliquem en la presentació del projecte, les comunitats energètiques son el present davant una situació d’emergència climàtica en la qual ens trobem. L’energia és imprescindible, i aconseguir-la de manera sostenible i col·laborativa entre la ciutadania és la revolució que necessita Altea per a la seua transformació energètica. A poc a poc estem fent del nostre poble un lloc millor, menys contaminat, amb millors opcions, i per a això us necessitem a tots. Us convide a aquest taller i a informar-vos sobre les possibilitats d’aquesta iniciativa que tindrà molts beneficis mediambientals i d’estalvi per a les famílies alteanes” ha comentat José Orozco, regidor de Medi Ambient.

El taller de creació de la comunitat energètica tindrà lloc el dimecres 2 de març a les 18.30 hores a la Casa de Cultura. En ell s’introduirà als assistents en les comunitats energètiques a través d’exemples d’altres experiències de la Comunitat Valenciana i s’explicarà el prototip de comunitat energètica a Altea, la seua constitució, organització i formes de participació.

A partir d’aquest dia, s’iniciaran contactes i reunions amb els interessats en aquest projecte per a explicar-los els detalls, veure les diferents opcions a les que es poden acollir i resoldre els dubtes existents.

El dia 16 de març, en el Centre Cultural d’Altea la Vella, serà el llançament de la Comunitat Energètica Altea amb la seua assemblea constituent.

Comunitats energètiques a Altea

La creació de comunitats energètiques a Altea suposa l’ús de cobertes de titularitat municipal per a poder instal·lar plaques fotovoltaiques que donen subministrament d’energia renovable a empreses i habitatges que s’agrupen en comunitats energètiques. Aquests hauran de trobar-se en un radi de 500 metres tal com marca la normativa vigent.

Per a Jose Orozco, regidor de Medi Ambient, el crear aquestes comunitats “és una nova manera de generar, utilitzar i gestionar l’energia de manera local a través de la cooperació de diferents agents que contribuïsquen a crear un sistema energètic descentralitzat, just, eficient i col·laboratiu”.

Tal com es va explicar en la presentació d’aquesta iniciativa a la fi d’any, l’Ajuntament d’Altea ha promogut un estudi inicial de les cobertes públiques més aptes per a acollir les plaques solars, dut a terme per Sapiens Energia -cooperativa especialitzada en el disseny, construcció i gestió de comunitats energètiques-. S’han inclòs edificis públics com el Centre Social, el Centre Cultural Altea La Vella, el Palau Altea, el poliesportiu municipal o en alguna entitat privada com les naus de la Pública.

La presentació d’aquest projecte, a la qual va acudir la consellera Mireia Mollà, pot veure’s en el següent enllaç: https://youtu.be/minxnwaiqsk.

Pin It on Pinterest