Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha aprovat hui en el seu ple ordinari de febrer l’encomana de la gestió per part l’Empresa Pública Municipal de la piscina municipal. Esta proposta ha tirat avant amb el vot a favor de Compromís, PSPV-PSOE i Ciutadans i l’abstenció del Partit Popular.

Esta actuació ve motivada per la finalització de la concessió per a la gestió de la piscina que va mantindre una empresa privada de 2014 a 2021, “amb considerables problemes econòmics que van augmentar encara més amb la crisi generada per la pandèmia, cosa que va fer insostenible la situació, es va decidir rescindir el contracte de manera amistosa”, ha comentat Pere Barber, regidor d’Esports.

L’aprovació d’esta encomana preveu la gestió de la piscina per als pròxims 10 anys a l’Empresa Pública, que s’encarregarà de la gestió de la instal·lació i del personal, així com dels cursos i activitats que es realitzen en la piscina municipal.

Per al funcionament de la piscina, que s’estima comence en el primer semestre una vegada finalitzen les actuals obres que actualment estan renovant la coberta, es contractaran dos monitors, dos socorristes, dos recepcionistes i un coordinador.

Esta encomana té un preu estimat per a 2022 de 116.215,09€; la resta d’anys es calcula que serà d’aproximadament 200.000 euros. A més, s’ha aprovat l’horari de funcionament de la piscina que serà de dilluns a divendres de 07.00 a 22.00 hores i dissabtes de 08.00 a 13.00 hores.

“Considerem que la gestió per part de l’Empresa Pública Municipal és la més adequada, ja que es farà de manera eficaç i eficient, retornant a la ciutadania un servei públic molt demandant i necessari. L’experiència en la gestió per part de concessionàries privades no ha resultat satisfactòria i si prenem aquesta decisió és perquè estem convençuts que serà la millor”, ha comentat Pere Barber, regidor d’Esports.

El ple ha finalitzat amb l’aprovació de la moció sobre el 8M, Dia Internacional de la Dona. Tal com ha relatat la regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez, “la desigualtat i violència contra les dones és la major pandèmia de la nostra societat, una pandèmia que traspassa els anys i es troba a tot el món i davant ella només cap una vacuna, la vacuna social”.

La moció compromet al Consistori a continuar amb les seues polítiques d’Igualtat, potenciar la coeducació i lluitar per l’erradicació de la bretxa salarial, entre altres. Ha sigut aprovada per unanimitat.

Pin It on Pinterest