Select Page

Altea, 23 de desembre de 2021. El Ple ordinari de desembre de l’Ajuntament d’Altea, que s’ha celebrat hui, ha aprovat el Pla de Mesures Antifrau, una exigència del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència creat pel Govern central com a resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia de la covid-19. Aquest document d’acció municipal és obligatori per a poder gestionar els Fons Europeus procedents del paquet d’ajudes Next Generation.

El Pla de Mesures Antifrau inclou una sèrie de controls i mesures per a atendre les quatre fites fonamentals en la gestió de fons econòmics procedents de la Unió Europea, com són la Prevenció, Detecció, Correcció i Persecució.

A més, suposa la creació de la Unitat Antifrau que estarà format per un equipo de tres persones. Aquest organisme “vetlarà per l’execució del pla antifrau així com els procediments antifrau establits en el present pla són adoptats per tots els departaments. El personal de l’equip antifrau serà rotatiu d’entre polítics i funcionaris” ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Ocupació i Projectes Europeus, Mari A. Lavios.

El document també inclou mesures addicionals per a superar eventuals conflictes d’interessos entre el personal polític o laboral de l’Ajuntament que puguen generar-se durant la tramitació i gestió dels fons de la Unió Europea.

En la resta de punts, s’ha abordat l’aprovació definitiva de l’Ordenança de Taxes d’Exàmens, i l’actualització de l’Inventari de Béns i drets de la Corporació.

Pin It on Pinterest