Select Page

L’Alfàs del Pi acollirà el pròxim 4 de març la vint-i-unena Trobada de Dones de la Marina Baixa, una trobada en el qual participen dones de tota la comarca i que convoca des de fa més de dues dècades el Consell Comarcal d’Igualtat, que participa el department d’Igualtat d’Altea, que dirigeix Vicenta Pérez. En 2021 no va poder celebrar-se esta jornada de convivència a causa de la crisi sanitària. Enguany es reprén de nou.

Està prevista la participació de 400 dones. La jornada s’iniciarà amb un berenar a la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi. A continuació, es representarà l’obra ‘Que nos quiten lo bailao’, amb les còmiques i monologuistes Pepa Golden, Patri Patrisaki i Carol Tomas. Un espectacle que mescla humor, música i un toc màgic. Tres dones amb molts anys d’experiència sobre els escenaris i en televisió, que destaquen per la seua faceta d’humoristes.

L’acte de presentació de la Trobada ha tingut lloc a la Casa de Cultura de L’Alfàs i ha comptat amb la participació la regidora d’Igualtat d’Altea, Vicenta Pérez; de l’alcalde de l’Alfàs, Vicente Arques. I les regidores d’igualtat dels municipis de la comarca, de Benidorm, Ángela Zaragozí; Polop de la Marina; M.ª France Berenguer; Callosa d’en Sarrià, M.ª Carmen Bou; Finestrat, Maruja Llorca; La Nucia, Gemma Márquez, i l’Alfàs del Pi, Rocío Guijarro.

La Trobada de Dones està destinada a ser una trobada de convivència entre dones i integrants de nombroses associacions de la comarca, un esdeveniment lúdic i reivindicatiu que s’emmarca en la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona i que convoca el Consell Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa.

Aquest òrgan està format per les regidories d’Igualtat de La Nucia, Benidorm, Callosa d’en Sarrià, Altea, Finestrat, Polop de la Marina, L’Alfàs del Pi i La Vila Joiosa i pels municipis de l’interior integrats en la Mancomunitat. L’última Trobada es va celebrar al març de 2020 a Benidorm, just abans d’iniciar-se la crisi sanitària mundial. L’organització de la Trobada va girant cada any.

Fa més de vint anys que els municipis de la Marina Baixa van decidir constituir aquest Consell Comarcal amb la intenció de treballar junts per la igualeu d’oportunitats entre dones i homes i lluitar contra les desigualtats. L’edil, Vicenta Pérez va destacar que “La Trobada de Dones sorgeix com una manera de visibilitzar a les dones d’aquesta comarca”

Pin It on Pinterest