Select Page

Governs autonòmics i ajuntaments costaners tornen a recolzar l’acció a través de 1.700 cartells instal·lats en el mobiliari urbà

Altea participarà, a través de les Regidories de Turisme i Cultura, en la tradicional campanya de sensibilització  ‘Tortugues al Mediterrani’, organitzada per la Fundació Oceanogràfic, Aquari de Sevilla i la Fundació Blava Marí. La campanya té com a objectiu d’informar la ciutadania sobre com s’ha d’actuar davant la presència d’una tortuga marina. Així ho ha informat l’edil de Turisme, Xelo González, i l’edil de Cultura, Pepa Pérez.

“Aquesta campanya de sensibilització consisteix en la col·locació de més de 1.700 cartells en mupis de les localitats i en altres suports de Metre de València, Tram d’Alacant i Paradores de Turisme de platges”, ha explicat l’edil de Turisme, Xelo González.

“Els cartells se situaran en els punts de major concurrència i visibilitat per a informar banyistes i viatgers de la presència de tortugues marines en les costes”, ha informat Pepa Pérez.

Els organitzadors de la campanya informen que en cas de produir-se un albirament, és necessari telefonar al 112 per a així activar “la Xarxa de Varamientos”, formada per la Universitat de València, Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica i la pròpia Fundació Oceanogràfic.

En el cas de la Comunitat Valenciana, és l’equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic l’encarregat de desplaçar-se a la zona per a avaluar l’estat de l’animal i traslladar-lo, en cas de ser necessari, a l’ARCA de la Mar, on es recupera fins a poder tornar de nou a la mar.

En haver-se produït els últims anys un augment de nius i, a causa de la filopatria d’aquests animals, és possible que torne a registrar-se un bon nombre de nidificacions. De fet, en el que portem de temporada ja s’han registrat quatre posades a les nostres platges, dues a Dénia, una a Gandia i una quarta a Elx.

Pin It on Pinterest