Select Page

Emmarcats en el Pla de Manteniment del riu Algar, dependents de la regidoria de Medi Ambient, s’estan executant en estos moments nous treballs d’adequació de la ribera del riu Algar, a la zona que va des del Pont de Sogai fins a la desembocadura del riu . Així ho ha informat l’edil d’àrea, Jose Orozco.

En paraules d’Orozco, “el Pla de Manteniment del Riu Algar, aprovat per la Confederació Hidrogràfica de l’Xúquer, contempla nombroses actuacions. Entre elles la que s’està executant en estos moments que consisteix en l’eliminació de la canya comuna, amb l’extracció del rizoma o el seu cobriment, el desbrossament de les sendes i el reg de l’arbrat de nova plantació, perquè en esta època de l’any pateix molt per la calor, o l’actuació de control d’espècies exòtiques com la q hem iniciat este any amb la tortuga de Florida”.

L’edil ha recordat la important actuació que setmanes enrere es duia a terme en els voltants del Pont de Sogai, amb l’eliminació d’una àrea de 3.000 m2 de canya comuna i la plantació de vegetació de ribera. Una intervenció duta a terme per la Conselleria de Transició Ecològica a través del Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal que tenia per cost gairebé 41.000€.

“Este Pla de Recuperació i Manteniment del riu Algar contempla entre els seus objectius la millora de la qualitat del paisatge i també la funció com a corredor ecològic i com a refugi d’espècies de flora i fauna; la millora de la funció com filtrador de contaminants i la millora de la funció com a barrera contra la propagació d’incendis, entre d’altres”. Ha conclòs el responsable municipal de Medi Ambient.

Pin It on Pinterest