Select Page

El cost de l’actuació és de 14.338€ i s’executarà en dues anualitats.

L’ajuntament d’Altea, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha iniciat l’actuació de manteniment del barranc Els Arcs, acordada amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, després de la important actuació de restauració de vegetació de ribera duta a terme per esta el passat any. Una actuació que consistia en l’eliminació de la canya, donar el pendent adequat al talús i esgotar el rizoma mitjançant el tapat amb lones durant 18 mesos; cosa que impedeix que puga fer la fotosíntesi i s’aconsegueix disminuir la seua població en un 80% o 90%. Ha recordat l´edil de Medi Ambient, Jose Orozco.

Segons ha explicat el regidor, “l’actuació que va executar la CHJ va tenir un cost de més de 100.000€ i l’Ajuntament es va comprometre a dur a terme el manteniment dels rebrots durant els dos estius següents. Passades estes dos estacions vegetatives, igual que ja es va fer al barranc de l’Olla, la CHJ replantarà la zona amb vegetació riberenca, més adaptada a barrancs i rius, que augmenta la biodiversitat i no és oclusiva com passa amb la canya”.

El cost de l’actuació de manteniment que està duent a terme l’Ajuntament d’Altea al barranc Els Arcs puja a 14.338€ i els treballs s’executaran en dos anys.

Jose Orozco ha manifestat satisfacció de “continuar col·laborant amb la CHJ i d’ací poc tindrem un nou repte d’inici de treballs a la desembocadura del riu Algar”; alhora que ha destacat la importància que per a Altea tenen les actuacions que la CHJ du a terme al municipi.

 

Pin It on Pinterest