Select Page

Molts participants i entusiasme són dos dels factors que conjugats amb coneixement sobre l’aflorament volcànic i la platja fòssil de Cap Negret han portat a l’edil de Medi Ambient, Jose Orozco, a qualificar l’activitat familiar de diumenge passat organitzada per la seua àrea com de rotund èxit.

L’activitat, amb partida en Vila Gadea, guiada per la geòloga Anna Medina, en la qual es van combinar relats, històries i tallers per a xiquets a càrrec de Projectes Educatius Altea va comptar amb la participació de moltes famílies que no van voler perdre’s esta singular activitat.

Durant la ruta es van explicar d’una manera pedagògica els valors mediambientals d’alguns elements de l’entorn del Parc Natural de Serra Gelada com la praderia de posidònia, la poca profunditat de la platja, la seua biodiversitat o l’illa de l’Olla.

Com recordava l’edil de Medi Ambient, “l’activitat estava centrada en l’aflorament volcànic i el recent nomenament de protecció de Monument natural, però també pretenia fomentar els valors mediambientals amb tallers per a menuts”.

En paraules d’Anna Medina, “des Vila Gadea vam anar passejant i veient fins a la Cala del Soio, observant els materials que tenim a la platja, i sobretot les roques i el que tenim baix els peus que ens permet conèixer la història de la terra i que vam poder desxifrar gràcies a posar-nos les ulleres de geòlegs i geòlogues. Acabem la ruta a la mateixa Cala del Soio observant el monument fòssil i el volcà que li dóna nom al Cap Negret. Amb els xiquets a més es van fer tallers, així que va ser un matí molt agradable de la que van participar moltes famílies i tots van quedar molt contents”.

Pin It on Pinterest