Select Page

El proper dijous 24 de juny, a les 20h a la Casa de Cultura, es posarà en marxa oficialment el projecte Altea en Llaüt amb la inauguració d’una exposició i una xerrada. Una iniciativa que té per objecte fomentar el coneixement sobre esta antiga embarcació mediterrània que actualment es troba en desús. Este singular projecte és una iniciativa de Miguel Díez i Cristian Aguado que compta amb el suport de la regidoria de Cultura, dirigida per l’edil Aurora Serrat.

Com la pròpia definició de Llaüt indica, esta és una embarcació petita d’arqueig variable aparellada amb vela llatina, que actualment s’utilitza per a la navegació esportiva i de lleure i, abans, per a la pesca i el cabotatge. Una embarcació amb arrelament en els municipis costaners de la Mediterrània, entre ells Altea i de la qual en l’actualitat perviuen comptats exemplars.

Per a Cristian Aguado, “este és un projecte multidisciplinari que eix a la llum amb una exposició i una xerrada, com a primer pas, l’objectiu és promocionar, donar visibilitat i difondre el seu estil de navegació en un exercici de conservació i recuperació del llaüt com a patrimoni . Així com oferir una alternativa d’xàrter diferent a les embarcacions de velocitat, reconciliant el llaüt amb la identitat d’Altea”.

La responsable municipal de Cultura ha explicat que “esta nova proposta cultural ens farà conèixer en profunditat el món del llaüt i la seua vinculació amb el municipi”. “És una proposta molt interessant”, ha afirmat l’edil, qui ha convidat a gaudir de l’exposició a la Casa de Cultura d’Altea.

Pin It on Pinterest