Select Page

El 7 de maig, a les 18:00 h, a la Casa de cultura se celebrarà el taller obert a la ciutadania i l’enquesta romandrà oberta fins dia 10 de maig

El passat 23 d’abril es publicava la web que acull el procés participatiu de l’estudi d’impacte dels habitatges turístics a Altea i proposta de regulació normativa al planejament municipal. Este web ofereix tota la informació sobre la participació pública que s’ha planificat per donar veu a la ciutadania i recollir l’opinió de tots els sectors econòmics i entitats associatives d’Altea.

El procés participatiu impulsat per l’ajuntament inclou 10 tallers, l’enquesta i un formulari per entrega en mà.

El mateix dia, també va tenir lloc el primer de 10 tallers de participació que es treballaran, 5 per recollir opinions i propostes i 5 per validar les propostes d’actuació abans d’incloure-les a l’estudi.

L’Ajuntament vol escoltar empreses i organitzacions de tots els àmbits sectorials, així com els consells de participació i grups polítics; a més ha impulsat espais oberts a la ciutadania perquè hi haja canals de participació directa, com són el taller on es pot apuntar qui ho desitge enviant només un email, l’enquesta en formulari web, o un formulari descarregable en paper per entrega en mà a el mateix Ajuntament.

El taller obert a la ciutadania tindrà lloc el dimarts dia 7 de maig, a les 18:00 h, a la Casa de Cultura, per al qual només cal la inscripció prèvia a participacion.altea@geoinnova.org , per tal de garantir l’aforament.

A la web, https://estudiovutaltea.geoinnova.org/  disposa de l’enquesta oberta per completar digitalment i la seua versió descarregable, per imprimir i lliurar en mà al mateix ajuntament per tal d’evitar així la barrera digital.

Enquesta útil per ampliar l’abast de l’estudi i zonificar les propostes

L’enquesta permet reflectir l’opinió de la persona que la completa sobre l’impacte positiu o negatiu dels habitatges, tant a la sostenibilitat econòmica, com a la mediambiental i territorial, així com a la social. De manera més concreta, es pot opinar sobre la desestacionalització de l’activitat econòmica de molts sectors, sobre la qualitat de l’ocupació o també sobre els efectes del preu de l’habitatge en compra i lloguer per a residents i treballadors temporals. Permet a més determinar si esta opinió i propostes d’actuació s’han d’aplicar al conjunt del municipi o a una o diverses de les 9 zones del mateix que dóna a triar, cosa que permetrà ajustar les propostes a cadascuna d’estes zones. El resultat es reflectirà a l’estudi.

Tallers per al sector turístic, econòmic i per a residents

Ja s’han fet dos tallers. Al primer ha participat el sector gestor dels habitatges d’ús turístic, tant empreses individuals, com la principal organització autonòmica, APTURCV, la que representa els promotors i impulsors del turisme residencial, PRÒVIA i l’associació local que aglutina la majoria d´immobiliàries i empreses gestores d´habitatges turístics d´Altea, Associació d´Hostalers i Empresaris d´Altea. El segon, celebrat el divendres 26, estava adreçat a la resta del sector turístic i econòmic. I demà es farà el dirigit a organitzacions socials, culturals, esportives i altres àmbits.

L’objecte d’este procés i les eines habilitades és incorporar a l’estudi, l’opinió i les propostes de les persones residents, el sector turístic i altres persones involucrades, altres sectors beneficiats o afectats, els departaments de l’Ajuntament i altres administracions.

GEOINNOVA és la responsable de l’elaboració de l’estudi i del procés participatiu mateix.

L’accés directe a l’enquesta es pot fer a través dels enllaços següents:

Enquesta CASTELLÀ en formulari web (pinche aquí para acceder).

Enquesta VALENCIÀ en formulari web (punxeací per a accedir).

Tota la informació sobre el procés de participació està disponible a la web https://estudiovutaltea.geoinnova.org/  i si se’n té algun dubte, es pot enviar un correu electrònic a l’adreça: participacion.altea@geoinnova.org.

Pin It on Pinterest