Select Page

L’Ajuntament d’Altea s’ha sumat al nou projecte ‘Construir Europa amb les Autoritats Locals’, xarxa europea que té per objectiu crear una trama perquè les autoritats locals de la UE puguen col·laborar en la comunicació i implicació dels ciutadans en assumptes d’aquesta. Ho ha fet a través de l’Oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, rubricant un acord entre el Consistori i la Comissió Europea, que realitzaran activitats de debat, informació i de difusió de les institucions europees de manera conjunta.

Aquest projecte busca fomentar la comunicació sobre la Unió Europea, una responsabilitat compartida per les institucions de la UE i els estats membres a tots els nivells, inclòs l’àmbit local, la qual cosa requereix una aliança sense precedents amb el nivell de govern local.

Així Altea entra a formar part d’un gran grup de governs regionals europeus que crearà una xarxa europea de representants polítics triats en l’àmbit local, amb la finalitat de fomentar la comunicació de tots aquells assumptes de la UE que afecten el municipi, impulsant la implicació de la ciutadania en la vida europea.

Per a la regidora de projectes europeus, Mª Antonia Laviós: “formar part d’aquesta aliança a nivell europeu va més enllà dels fons i la seua repercussió, ací tenim l’oportunitat real de canviar la vida de la nostra ciutadania. Fer Europa és cosa de tots i totes, i ací està el nostre granet d’arena a aquest gran objectiu. Els governs locals tenim molt a aportar, i a través d’aquesta xarxa és possible que les nostres inquietuds arriben a Europa. L’objectiu de l’Oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, sempre ha sigut acostar Europa a la ciutadania i ara fem un pas més perquè aquest objectiu siga una realitat, per a no perdre cap de les oportunitats que ens ofereix Europa per a créixer com a ciutat i territori”.

Pin It on Pinterest