Select Page

La SFA ha publicat les bases del seu prestigiós Certamen Internacional de Música “Vila d’Altea”. 47 edicions en què este esdeveniment s’ha guanyat un lloc d’honor entre les competicions bandístiques dins el panorama internacional.

El lema escollit per a esta edició del certamen està dedicat als “Parcs Naturals” amb el qual es pretén promoure la sostenibilitat del medi natural. Cal destacar que Altea està envoltada de naturalesa i protegir este ecosistema és de vital importància per al desenvolupament de la societat.

Tant en la vessant cultural com educativa i social, el Certamen emergeix com el màxim exponent de la tradició musical i cultural alteana.

La comissió organitzadora seleccionarà un màxim de 3 bandes de música simfòniques en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran el 4 de desembre a Palau Altea, Centre d’Arts.

La 47 edició premiarà la millor de les bandes seleccionades amb 6.000 euros i el trofeu Societat Filharmònica Alteanense. Les altres dues formacions han de percebre 3.000 euros per la seua participació. A més, es podrà atorgar un premi especial del jurat al millor solista que rebrà un diploma acreditatiu. El termini d’inscripció començarà el 8 de maig de 2021 i finalitzarà el 21 del mateix mes.

En paraules del President de la SFA, Joan Carles Guillen, “per la SFA és un motiu de satisfacció tornar a celebrar una nova edició del CIMALTEA. Desitgem que la situació sanitària evolucione favorablement per poder dur a terme este esdeveniment internacional”. Així mateix, Guillen ha tingut paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament d’Altea per la confiança dipositada en la SFA per a l’organització del CIMALTEA, l’activitat cultural més important que es porta a terme a Altea.

Per acabar, Joan Carles Guillen ha destacat que “amb la celebració d’esta edició del certamen es consoliden les bases d’este ambiciós projecte”. Guillen, també, ha volgut agrair el suport de totes les entitats col·laboradores especialment a Alia Tasaciones, Ostau d’Altea, Caixaltea, Palau Altea, Diputació d’Alacant i a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per continuar dipositant la seua desinteressada confiança en la gestió de la SFA i els seus projectes.

Per la seua banda Aurora Serrat, regidora de Cultura, s’ha mostrat molt il·lusionada amb esta nova edició del “CIM Vila d’Altea” pel que suposa tornar a realitzar i programar esdeveniments culturals. A més, Serrat ha comentat que “des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea continuarem apostant per la cultura musical tan arrelada en el nostre entorn i que ha estat un dels pilars de la nostra societat i el seu desenvolupament”. Per finalitzar, la responsable de Cultura ha volgut agrair l’esforç del Comitè organitzador mostrant la seua plena disposició a col·laborar amb este gran projecte.

El “CIM Vila d’Altea” presenta una nova edició gràcies al suport de l’Ajuntament, després de veure passar a 195 bandes de música procedents de quatre continents -Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia-, més de 18.800 músics, 138.000 espectadors, interpretar 630 obres i lliurar 126.000 euros en premis des del seu inici.

Les formacions hauran d’interpretar dos obres puntuables en el certamen, l’obra obligada serà del compositor Saül Gómez, nascut a Ontinyent el 1982, amb el títol “Stones and Sea” Simfonia núm. 1 i una altra de lliure elecció, preferiblement composta per a banda simfònica.

Més informació i contacte a www.cimaltea.com  i www.sfaltea.com

La persona de contacte és Juan Tomás Laviós, Coord. Certamen Tlf. +34 677 38 47 66.

Pin It on Pinterest