Select Page

L’Agrupació Musical de Caravaca de la Cruz, l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria i la Unió Musical Almoradí competiran per guanyar l’important esdeveniment musical que organitza la Societat Filharmònica Alteanense a Palau Altea

Dissabte que ve, 4 de desembre, Palau Altea acollirà la celebració de la 47 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea (CIMALTEA) que organitza la Societat Filharmònica Alteanense i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea. Aquest esdeveniment torna a posar-se en marxa després de l’ajornament de l’edició del 2020, a causa de la pandèmia de la covid-19.

El certamen torna sota el lema ”Parcs Naturals”, dedicat a la sostenibilitat del medi natural i comptarà amb l’estrena de l’obra obligada ”Stones and Sea, Simfonia Núm. 1” del reconegut compositor d’Ontinyent, Saül Gómez. Aquesta composició està íntimament relacionada amb la temàtica del CIMALTEA i homenatja els paratges naturals, en particular a la ‘Serra Gelada’. L’obra pretén llançar un crit d’alarma de necessitat urgent de reconduir la relació entre l’ésser humà i la naturalesa.

El jurat estarà presidit per Jan Cober, director titular de la Banda Simfònica Municipal de Madrid. Li acompanyaran Isabel Rubio, directora d’orquestra murciana, actualment directora associada de l’Orquestra Vigo 430 i la Jove Orquestra Simfònica de Granada i David Rivas (Bou, Zamora), llicenciat en Història de l’Art i en Història i Ciències de la Música per la Universitat de Salamanca.

L’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria iniciarà les audicions de competició, a les 12:30 h, sota la direcció de Javier Enguídanos. Continuarà l’Agrupació Musical de Caravaca de la Cruz, a les 16:00 h, sota la batuta de Víctor Rodrigo; i tancarà les actuacions a concurs, a les 19:00 h, la Unió Musical d’Almoradí que dirigeix Juan Miguel Romero. Finalment, la banda amfitriona, la Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense, dirigida per Rafael M. Garrigós, serà l’encarregada de realitzar la clausura musical del certamen.

Com estableixen les bases del certamen, les bandes participants han d’interpretar una obra de presentació, l’obra obligada i una obra lliure. Conduirà l’esdeveniment des de l’escenari de Palau Altea la periodista alteana, Vanessa Gregori, que exerceix la seua labor en els informatius de la televisió autonòmica ”À Punt”.

Les entrades per a assistir al certamen es poden adquirir per 11 euros (o 10 euros si es fa la compra en línia en cimaltea.com). Així mateix, s’ofereixen descomptes a estudiants, jubilats, pensionistes i grups que desitgen assistir.

En aquesta edició, i donada la situació provocada per la covid-19, l’organització ha disposat els protocols anticovid amb la finalitat d’oferir la màxima seguretat als participants en aquest esdeveniment musical. Per això, el públic haurà d’abandonar la sala després de cada actuació, ja que entre cada actuació de les bandes participants es procedirà a una desinfecció anti covid-19.

Premi i trofeus

La banda guanyadora del CIMALTEA obtindrà 6.000 euros i el Trofeu Societat Filharmònica Alteanense. Les altres dues bandes rebran 3.000 euros per la seua participació. Així mateix, el jurat podrà atorgar un premi especial al millor solista, que rebrà un diploma acreditatiu. Les bandes també poden optar a la Batuta d’Or, un guardó que s’atorga al director que haja obtingut Menció d’Honor del Certamen en tres ocasions. Finalment, també es pot obtenir el Corbatí d’Or, un guardó que s’atorga a la banda que haja obtingut Primer Premi del Certamen en tres ocasions.

Retransmissió del CIMALTEA

A més, també es podrà seguir el certamen en directe a través de Ràdio Altea i el canal municipal de la Societat Filharmònica i el de l’Ajuntament en YouTube, on s’ha previst l’emissió del mateix a través d’una programació especial que donarà inici a les 10.30 hores i seguirà a partir de les 15.30 hores. El set informatiu estarà conduït per Joan Borja i Àngela Tecles i pel mateix passaran els protagonistes de la jornada: directors de les bandes; el compositor de l’obra obligada; presidents de les bandes participants; autoritats locals i autonòmiques; el president de la SFA, Joan Carles Guillen i el coordinador del CIMALTEA, Juan Tomás Laviós, així com un gran elenc de personalitats del món de la direcció i composició bandística. A més, a través de les xarxes socials de la SFA i les municipals es donarà puntual informació de l’esdeveniment.

Pin It on Pinterest