Select Page

La 48 edició del Certamen Internacional de Música Vila d’Altea està en marxa. La Societat Filharmònica Alteanense ha llançat el cartell anunciador d’aquest important esdeveniment internacional, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea i es durà a terme el dissabte 10 de desembre entre les 16.30 h i les 23.00 h aproximadament, al Palau Altea Centre d’Arts.

Les bandes que participaran enguany són, segons ordre d’actuació: l’Associação de Cultura e Recreio dona Banda Marcial do Val (Portugal), la Societat Musical l’Artística Manisense (València) i el Centre Instructiu d’Art i Cultura Vall d’Uixó (Castelló). Clausurarà la competició la banda amfitriona, la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense.

Les formacions hauran d’interpretar dues obres puntuables en el certamen, l’obra obligada serà del compositor Santiago Cinqué Serna (Albatera, Alacant) amb el títol: Créixer (Grow); i una altra de lliure elecció.

Aquesta edició ha sigut dedicada a l’Any Europeu de la Joventut, temàtica sobre la qual versa el cartell de la il·lustradora alteana Teresa Such. Els interessats a assistir podran adquirir les seues entrades per 11 € (o 10 €, si es realitza la compra en línia en cimaltea.com). S’ofereixen descomptes a diferents col·lectius com a estudiants, jubilats, pensionistes, grups i socis de la Filharmònica.

“Voldria destacar la gran labor del comité organitzador del certamen, que un any més estan al peu del canó perquè Altea siga referent musical internacional. A més, donar-li l’enhorabona a l’artista alteana Teresa Such, pel gran cartell que ha realitzat que plasma perfectament la temàtica d’enguany. Convide a tots els amants de la música el pròxim dia 10, perquè vinguen a gaudir d’aquest certamen”, ha comentat la regidora de Cultura, Aurora Serrat.

“Per fi tornem a la normalitat i us garantisc que s’oferirà un gran espectacle en el qual gaudirem, volguera que tot el poble d’Altea formara part del nostre Certamen”, ha declarat el president de l’SFA, Joan Carles Guillén.

El Certamen Internacional de Música Vila d’Altea ha vist passar al llarg de la seua història 198 bandes de música procedents de quatre continents (Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia), més de 19.100 músics, 139.000 espectadors, interpretar 640 obres i ha entregat 138.000,00 euros en premis des del seu inici.

L’SFA, organitzadora del certamen, agrupa 200 músics, 400 alumnes de l’escola de música, 1.000 socis i diferents seccions: Banda Simfònica, orquestra de Pols i pua, Orquestra de Corda i Escola de música i dansa (ESMUALTEA).

 

Pin It on Pinterest