Select Page

El prestigiós compositor Santiago Quinto Serna serà l’encarregat de confeccionar l’obra obligada de la 48a edició del CIM Vila d’Altea

La SFA ha publicat hui les bases del seu prestigiós Certamen Internacional de Música Vila d’Altea, 48 edicions on este esdeveniment s’ha guanyat un lloc d’honor entre les competicions bandístiques dins del panorama internacional.

La temática escolllida este any per a “conduir” el certamen és: “l’Any Europeu de la Joventut” impulsat per la Unió Europea amb el qual es pretén promoure l’europeïsme i la importància de la Unió Europea per a tots els pobles que la conformen. Altea es un poble que ha abraçat la cultura com un segell d’identitat i en concret cap al fet musical, dins de l’immens entramat d’activitats culturals relacionades amb esta disciplina, tant en el vessant cultural com educativa i social, emergeix el Certamen com el màxim exponent de la tradició musical i cultural alteana.

La comissió organitzadora seleccionarà per a la participació en el certamen un màxim de 3 bandes de música simfòniques en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran el 10 de desembre a “Palau Altea Centre d’Arts”.

La 48 edició premiarà a la millor de les bandes seleccionades amb 6.000 euros i el trofeu “Societat Filharmònica Alteanense”. Les altres dues formacions percebran 3.000 euros per la seua participació. A més, es podrà atorgar un premi especial del jurat al millor solista que rebrà un diploma acreditatiu. El termini d’inscripció començarà el 6 de maig de 2022, i finalitzarà el 27 de maig de 2022.

En paraules del President de la SFA, Juan Carlos Guillen, ha informat que “per a la SFA és un motiu de satisfacció continuar un any més amb la celebració d’aquest humil, però a la volta gran esdeveniment, poder tornar a celebrar una nova edició del CIMALTEA i esperem que la situació sanitària continue de manera favorable per a que puguem portar a terme aquest CIM Vila d’Altea. Així mateix, Guillen ha tingut paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament d’Altea per la confiança depositada en la SFA per a l’organització del CIMALTEA, l’activitat cultural més important que es porta a terme a Altea.

Per a finalitzar, Guillen ha destacat que “amb la celebració d’aquesta edició del certamen es consoliden les bases d’aquest ambiciós projecte”, també, ha volgut agrair el suport de totes les entitats col·laboradores especialment a Alia Tasaciones, Ostau d’Altea, Caixaltea, a Palau Altea, Diputació d’Alacant i a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per continuar depositant la seua desinteressada confiança en la gestió de la SFA i els seus projectes.

Per la seua part Aurora Serrat Guarinos, Regidora de Cultura, s’ha mostrat molt il·lusionada amb aquesta nova edició del CIM “Vila d’Altea”, a més, Serrat ha comentat que “des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea continuarem apostant per la cultura musical tan arrelada en el nostre entorn i que ha sigut un dels pilars de la nostra societat i el seu desenvolupament. Per a finalitzar, la responsable de Cultura ha volgut agrair l’esforç del Comité organitzador mostrant la seua plena disposició a col·laborar amb aquest gran projecte.

La SFA, organitzadora del certamen, agrupa 200 músics, 400 alumnes de l’escola de música, 1.000 socis i diferents seccions: Banda Simfònica, Orquestra de “Pols i pua”, Orquestra de Corda i Escola de música i dansa (ESMUALTEA). Pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una associació que aglutina més de 550 societats musicals amb 40.000 músics (el 50% d’Espanya) 60.000 alumnes i 200.000 socis.

El CIM “Vila d’Altea” presenta una nova edició gràcies al suport de l’Ajuntament i de Palau Altea, després de veure passar a 198 bandes de música procedents de quatre continents (Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia), més de 19.000 músics, 140.000 espectadors, interpretar 640 obres i entregar 138.000 euros en premis des del seu inici. Les formacions hauran d’interpretar dues obres puntuables en el certamen, l’obra obligada serà del compositor Santiago Quinto Serna (Albatera, 1971) amb el títol: CRECER (GROW), Episodios sinfónicos de una vida; i una altra de lliure elecció, preferiblement composta per a banda de música.

Pin It on Pinterest