Select Page

José Luis León Gascón, regidor de Benestar Animal, ha anunciat la nova llei estatal aprovada recentment i que elimina la cosificació dels animals. “Des de la regidoria de Benestar Animal no podem més que alegrar-nos perquè a partir d’ara els animals deixaran de ser considerats coses i per fi tindran la consideració d’éssers vius amb uns drets que els empare”; ha declarat l’edil.

Segons León Gascón, “tot ha sigut possible gràcies a la tramitació d’una Proposició de Llei portada fa uns dies  al Congrés dels Diputats i a la qual totes les formacions polítiques, excepte VOX, han anunciat el seu suport a esta llei impulsada pel PSOE i UP que busca eliminar la cosificació dels animals que deixaran de ser considerats coses dins de l’actual regulació dels béns del Codi Civil per passar a ser éssers vius amb sensibilitat “.

El responsable municipal de Benestar Animal ha volgut ressaltar que “esta llei a més de regular jurídicament la custòdia d’animals de companyia en casos de divorci, es declara a estos com inembargables i s’impedeix que s’estenga la hipoteca als animals col·locats o destinats a una finca dedicada a l’explotació ramadera, industrial o d’esbarjo, a més de als de companyia. També vetllarà pel propi benestar de l’animal pel que es posarà especial atenció en la seva cura, entorn i situació tractant d’evitar els maltractaments i explotació, entre altres qüestions”.

L’edil ha afirmat que “no podem més que estar orgullosos al veure com la societat canvia i veu els animals com a éssers vius amb els seus drets. Una satisfacció que se suma a l’haver estat esta la legislatura en què s’ha creat la regidoria de Benestar Animal perquè estic totalment convençut que calia, que els temps canvien i hem d’avançar amb ells sobretot si parlem de la protecció dels que no poden defensar-se per si mateixos”.

José Luis León Gascón ha conclòs animant a les famílies a introduir els més petits en la lectura de llibres que impulsen a la protecció i cura dels animals amb llibres com pot ser “Rescat Animal” de Patrick George.

Pin It on Pinterest