Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha informat sobre la construcció d’un Centre de Dia per a persones majors dependents. Fet que suposa la posada en marxa de noves infraestructures socials per cobrir les necessitats de la població, evitant així el seu desplaçament a altres localitats.

Es tracta d’una nova infraestructura de caràcter social i assistencial per al municipi d’Altea que contempla el “Pla Convivint” del Consell i que este mateix matí ha presentat el president de la Generalitat Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Segons els detalls aportats per Llinares, este Centre de Dia, per a gent gran amb diversos graus de dependència, es construirà al nucli urbà i tindrà una capacitat de 60 places aproximadament. “Esta nova infraestructura destinada a l’atenció de gent gran, permetrà als usuaris de la mateixa i les seues famílies disposar d’un recurs d’atenció diürna a prop de casa, sense haver de desplaçar-se a altres localitats per rebre esta atenció”.

L’Alcalde ha detallat que “serà la Conselleria la que es faça càrrec de la construcció del centre i la dotació de personal necessari a este per al seu funcionament. L’Ajuntament cedirà el terreny per a la construcció de la mateixa”.

Finalment, l’alcalde ha mostrat satisfacció per esta nova i important infraestructura i ha agraït a la vicepresidenta i l’equip de la Conselleria “per donar resposta a les necessitats d’Altea i de la Comarca en matèria de recursos socials”. Jaume Llinares s’ha compromès a continuar treballant i cooperant amb la Conselleria “per dotar el municipi d’unes infraestructures dignes i necessàries”.

En nom de la regidoria de Benestar Social, el seu regidor, José Luís León Gascón, s’ha mostrat content i agraït per esta notícia tan positiva per als majors d’Altea dependents i familiars, gràcies a la qual, augmentaran la seua qualitat de vida.

En el transcurs de la intervenció pública per presentar el “Pla Convivint”, primer Pla d’Infraestructures de Serveis Socials, duta a terme pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, esta última ha destacat que “la primera legislatura del Botànic es va dedicar a l’atenció de l’emergència social i a l’establiment de bases per a un canvi social profund i en esta segona legislatura toca garantir la correcta atenció de les persones i entitats”.

Segons Oltra, “l’objectiu d’el nou sistema públic de serveis socials és recuperar la centralitat de la persona i posar-lo a disposició permanent de tots els valencians i valencianes, per al que es treballarà en l’adequació de les estructures internes de l’Administració i també dels espais físics on es presten estos serveis”. I tot això fonamentat en criteris objectius, així com en un mapa de necessitats amb elements correctors a favor de les comarques més desfavorides.

La vicepresidenta ha reiterat que “esta dignificació dels espais estarà acompanyada del foment de la cultura de la qualitat, a través de la I Estratègia per a la millora de la qualitat del sistema públic valencià de Serveis Socials i del desplegament de la Llei de Serveis Socials inclusius, aprovada la passada legislatura i que fixarà el marc normatiu.

Pin It on Pinterest