Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha celebrat hui el seu planari ordinari de novembre en el qual s’ha aprovat, per unanimitat i de manera definitiva la modificació núm. 4 del Pla Parcial Sector Belles arts per a canviar l’ús d’una part de superfície dotacional que tenia ús d’aparcament per a generar una nova parcel·la destinada a ús assistencial amb una superfície de 2.942,70 metres quadrats.

En aquesta parcel·la s’instal·larà el centre de dia per a persones majors dependents d’àmbit comarcal, emmarcat dins del Pla Convivint de la Generalitat. Té un pressupost de 2.396.000 euros i el seu projecte passarà ara a licitació.

“Gràcies a aquest centre persones majors dependents podran quedar-se prop de casa i desenvolupar la seua vida amb una certa normalitat, amb teràpies i recursos assistencials que a més fomenten la conciliació dels cuidadors. Una excel·lent notícia, un projecte que pot albergar a 60 persones, sufragat per la Generalitat i que millorarà la qualitat de vida dels nostres ciutadans”, ha declarat el regidor d’Urbanisme, Jose Orozco.

 

Revisió de preus La Pública i enllumenat públic

El plenari ha aprovat també la revisió de preus del contracte de l’enllumenat públic i empresa pública municipal, Pública de Desenvolupament Municipal, SA. S’augmentarà en quasi 90.000 euros del contracte a la concessionària de l’enllumenat públic, que té l’empresa Elecnor. Aquest muntant correspon al període que va de març de 2022 a març de 2023. Segons s’ha explicat al novembre de l’any que ve es farà una nova revisió, aquestes revisions es duen a terme entre una consultora externa i els tècnics municipals.

“Aquest és el huité any que tenim aquesta concessionària i per legislació i contracte s’han de revisar els preus. Aquest és l’any de major diferència, i és degut a l’increment del preu del consum, davant la pujada del preu de l’energia”, ha comentat Diego Zaragozí, regidor d’Infraestructures. “Aquest és un contracte viu, i l’any que ve si l’energia baixa es rebaixarà, cada any s’ajusta a la conjuntura actual”, ha concretat.

“L’any passat es va augmentar el preu del contracte en 14.000 euros per la instal·lació de nous punts de llum, però en els últims anys no havia sigut necessari una actualització d’aquestes característiques”, ha conclòs el regidor.

Respecte a la Pública de Desenvolupament Municipal el regidor de l’àrea Diego Zaragozí ha explicat que “el que aprovem hui és l’actualització de preus, no és una altra cosa, una cosa normal i habitual d’una empresa que realitza una important i gran labor en aquest municipi”.

Concretament, es farà una pujada de 656.000 euros per a l’any que ve destinats a pagar l’augment de despesa en combustibles per l’augment del preu de l’energia, les pujades salarials dels empleats, a raó de 1,5% a l’any, els sous de sis nous treballadors i en afegir el treball que es realitzarà en la piscina l’any vinent.

Declaració institucional 25N

El planari ha donat el vistiplau a la declaració institucional del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que serà llegit demà a les 12 hores a l’Ajuntament i que resa que “ens sumem a totes les veus que clamen per un futur en igualtat i lliure de violències”. En aquest acte es llegiran els noms de totes les dones assassinades enguany.

Segons l’acord aprovat es traslladarà el manifest a la resta d’administracions amb la finalitat que s’adherisquen. El Consistori reafirma amb aquesta moció el seu compromís amb la lluita contra la violència contra les dones i el seu compromís amb el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. El seu treball en pro de la igualtat i la necessitat de polítiques i accions en aquest àmbit.

“Altea es compromet a impulsar el debat social i fomentar accions de conscienciació, formació, protecció a les víctimes. Som un municipi amb tolerància zero a la violència que treballa i continuarà treballant per la igualtat. Convide a tota la ciutadania a sumar-se a les activitats programades a aquest efecte”, ha ressaltat el regidor d’Igualtat i Benestar Social, José Luis León Gascón.

Menjar a casa

Finalment, s’ha aprovat de manera definitiva el nou reglament del programa Menjar a Casa, que es ve prestant 15 anys a Altea i que a partir d’ara passa a gestió municipal, per a això era necessari l’elaboració d’un reglament. Aquest servei garanteix l’alimentació saludable a persones majors que així ho precisen. Actualment, hi ha 30 places per a aquest servei.

“Agraïsc que per fi puguem aprovar aquest reglament i posar en marxa aquest important servei que ajuda a les nostres persones majors i fomenta l’alimentació saludable. Hem augmentat el servei de dilluns a dissabte i ara mateix tenim una demanda d’uns 25 usuaris. Per tant, davant la situació actual i els 15 anys de servei i experiència dels nostres tècnics, ens reiterem en el reglament exposat i no entenem les al·legacions que s’han fet referent a això”, ha finalitzat José Luis León Gascón, regidor de Benestar Social.

Comunitats energètiques

S’ha aprovat per unanimitat i per urgència l’adjudicació demanial dels sostres del Centre Social i del Centre Cultural d’Altea la Vella per a la posada en marxa de la comunitat energètica de local. “La urgència és degut a la necessitat de començar els treballs per a poder justificar la subvenció que els ha atorgat l’IVACE que s’ha de justificar abans del 31 de desembre”, ha comentat el regidor de Medi Ambient, Jose Orozco.

La comunitat energètica de local, creada recentment, i anomenada Associació d’Autoconsum Energètic d’Altea, està composta per 10 veïns i realitzarà la seua primera assemblea el dimarts 29 de novembre a les 19.00 h a la Casa de la Cultura a la qual convida a tota la ciutadania. Tota la informació sobre aquesta iniciativa es pot consultar en www.comunitatenergeticaaltea.com.

Pin It on Pinterest