Select Page

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha visitat aquest matí Altea per a conèixer la parcel·la en la qual se situarà el pròxim centre comarcal de dia per a persones majors. Mas, que ha estat acompanyada d’Enric Juan, director general d’Infraestructures i Serveis Socials, s’ha reunit amb l’alcalde de la localitat, Jaume Llinares i gran part de la Corporació Municipal.

La vicepresidenta del Consell ha recalcat que aquest centre suposarà “un pas molt important per a la comarca ja que hi ha molta falta de places. El Pla Convivint, en el qual s’emmarca aquest projecte, és ambiciós i molt necessari, perquè hi ha dèficit de serveis i anem cap a una societat envellida en la qual es precisa d’infraestructures i espais que garantisquen la qualitat de vida dels nostres majors i els seus cuidadors. D’aquesta manera es garanteix un envelliment actiu, acompanyat i cures. És responsabilitat del govern cobrir aquestes necessitats”.

El centre es començarà a construir l’any vinent, “però no podem donar una data fins que avancen els tràmits administratius”, ha dit Mas. De moment és l’únic centre de dia d’aquestes característiques programat a la comarca.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha explicat que per a la construcció d’aquest centre s’ha fet un canvi dotacional de la parcel·la, aprovat en ple, que es troba en exposició pública fins al pròxim 26 d’octubre. A partir d’aqueixa data, ha dit el primer edil, s’aniran la realitzant la resta de tràmits i informes necessaris abans de la construcció.

“Aquest centre és importantíssim i estem agraïts a la Conselleria per pensar en Altea per a instal·lar-lo ací. Aquesta reunió ha sigut molt important per a poder treballar en la que serà la licitació conjunta del projecte, la qual cosa acurtarà terminis. La gestió del centre podrà realitzar-se per part de la Conselleria o de l’Ajuntament, és una cosa que anirem treballant”, ha declarat Jaume Llinares.

Un centre amb 65 places i 2.942m2

El centre de dia per a persones majors que donarà servei a tota la comarca tindrà 65 places per a dependents que rebran atenció integral. El centre se situarà en una parcel·la de 2.942m2 situada en la C/ Benidorm, dins del Pla Parcial Belles Arts. L’edifici serà d’una sola planta, i estarà totalment equipat i accessible.

Aquesta actuació té un pressupost de 2.396.000 euros. El termini estimat d’execució una vegada s’inicien les obres, serà de 20 mesos.

 

 

Pin It on Pinterest