Select Page

Per tercer any consecutiu, el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d’Elx i l’Ajuntament d’Altea han posat en marxa el programa Altea Emprèn. Esta iniciativa combina assessorament, formació, activitats de networking i premis per a emprenedors que vagen a posar en marxa un negoci i per a start-ups de fins a cinc anys que vulguen innovar, créixer o millorar, tenint especial interès aquelles del sector audiovisual, de l’art, del disseny gràfic i de la moda. Els interessats a inscriure’s i reservar una de les places limitades poden fer-ho de forma gratuïta a través del web www.emprendeumh.es/altea .

L’acte inaugural de la tercera edició d’Altea Emprèn tindrà lloc el dijous 22 d’abril en un esdeveniment online que es realitzarà des de la Casa Cultura d’Altea i en ell es donaran a conèixer els detalls d’esta nova convocatòria. Així ho ha donat a conèixer l’edil de Foment de l’Ocupació i Participació Ciutadana, Maria Antònia Laviós, qui serà present a la jornada inaugural, acompanyada per la regidora de Cultura, Aurora Serrat. Per part de la UMH seran presents la professora de l’Àrea d’Escultura de la Facultat de Belles Arts, Bibiana Sánchez i la directora-gerent de Parc Científic, Tonia Salines.

Durant la sessió, Mayte Pardo, fundadora de Cerveses Althaia i una de les guanyadores de la segona edició d’este programa gràcies a les seues cerveses artesanals, explicarà la seua experiència com a start-up innovadora que aposta per la cultura i l’art. Per la seua banda, la iniciativa “Companyia de Teatre En Construcció” parlarà sobre la seua trajectòria a través d’una representació teatralitzada.

Impuls a propostes innovadores

En la tercera edició d’Altea Emprende tindran cabuda emprenedors que compten amb un projecte competitiu en estat inicial i vulguen desenvolupar-lo i start-ups de fins a cinc anys d’antiguitat que tinguen una iniciativa innovadora i necessiten impuls per al seu creixement. Per a això, el programa ofereix assessorament personalitzat, formació, activitats de networking i 2.400 euros per a les millors propostes. Concretament, este premi es repartirà en dues categories: millor projecte innovador, que rebrà 1.200 euros i millor iniciativa innovadora al sector de l’art, l’audiovisual, la moda o el disseny gràfic, que rebrà també 1.200 euros.

Durant el desenvolupament del programa, els participants rebran formació en diferents àmbits empresarials com la definició del model de negoci, la gestió econòmica-financera, la comunicació o el màrqueting. També tindran accés a orientació, informació i assessorament per accedir a finançament públic per a R+D i als serveis d’innovació o digitalització. A més, comptaran amb mentors del PCUMH que els prestaran assessorament personalitzat en àmbits que van des del desenvolupament i la validació d’un model de negoci, fins a l’estratègia de llançament i posada en marxa, passant pel suport en la identificació i l’anàlisi d’oportunitats de negoci i innovació, la definició i implementació del projecte o la recerca i el contacte amb potencials col·laboradors.

Altea Emprèn és un programa que forma part de Emprèn UMH, una iniciativa de la Universitat Miguel Hernández, gestionada pel seu Parc Científic, que busca ajudar als ajuntaments i institucions públiques de la província en la seua aposta per l’emprenedoria i el creixement empresarial. Este programa es troba actualment implantat en altres localitats de l’entorn, en què mitjançant innovadors projectes es pretén impulsar el benestar socioeconòmic dels ciutadans de la província.

Pin It on Pinterest