Select Page

La Regidoria de Cultura ha obert el període d’inscripció de la Mostra d’Artesania 2022 amb termini fins al 28 de febrer. La XXXIX Mostra es desenvoluparà per Setmana Santa, de 13 al 17 abril, i a l’estiu, de 25 de juny a l’11 de setembre, en la Plaça de l’Església.

L’artesà que ho desitge podrà sol·licitar tres torns de participació com l’any passat: un, tot; dos, fins al 31 de juliol i tres, des de l’1 d’agost. “La Mostra d’Artesania és un dels esdeveniments culturals amb més tradició del municipi i és una gran ocasió per a fomentar el laboriós treball de l’artesania”, ha apuntat la regidora de Cultura, Aurora Serrat.

L’edició 39é comptarà amb total de 18 parades, de les quals 17 seran seleccionades entre tots els artesans que presenten sol·licitud i l’altra entrarà directament per a ser la tercera peça premiada per UNART 2021 (Associació d’Artesans d’Altea). Així ho ha destacat l’edil de l’àrea, qui també ha recordat que “enguany se seguiran les mateixes premisses; un primer i segon premi a la millor peça amb una dotació de 1.000 € i 500 € bruts, respectivament, i un tercer premi que donarà l’accés directe a la Mostra 2023 a un dels artesans”.

La sol·licitud, la documentació requerida i les mostres dels treballs a exposar, entre 3 i 5 originals (en el cas de presentar més de 5 peces, tan sols seran exposades per a la selecció 5 triades a alçar), s’hauran de presentar a la Casa de Cultura, c/ pont de Moncau 14, fins al dilluns 28 de febrer, inclusivament. La sol·licitud s’haurà d’emplenar de manera telemàtica en www.alteacultural.com/mostra i presentar al costat de la documentació requerida per missatgeria o personalment a la Casa de Cultura. Per al lliurament presencial, s’haurà de fer en horari de dilluns a dijous de 17.30 a 21.30.

La selecció dels participants es durà a terme tenint en compte criteris de qualitat artística, originalitat i el grau de manipulació artesanal que tenen els productes. L’artesà interessat en participar haurà de posseir el DQA, Document de Qualificació Artesana.

La regidora ha conclòs anunciant que “els resultats de la selecció es donaran a conéixer a partir del 3 de març a alteacultural.com i a altea.es” i convida a artesans i artesanes de tot arreu “a compartir l’estiu a Altea i impulsar junts els productes artesanals i de qualitat en aquesta situació tan excepcional”

Pin It on Pinterest