Select Page

El 5 de maig finalitza el termini de presentació d´inscripcions.

L’Ajuntament d’Altea i el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d’Elx llancen la nova convocatòria d’Altea Emprende. Un programa gratuït dirigit a donar suport a emprenedors i start-ups de recent creació  mitjançant tallers, mentoring personalitzat i premis econòmics. Les persones interessades a participar en les diferents activitats que componen Altea Emprende ho poden fer a través del web www.emprendeumh.es/altea fins al proper 5 de maig. La presentació d’esta nova edició s’ha dut a terme hui, 20 de març, a la Casa de Cultura d’Altea amb la participació de les regidores de Foment de l’Ocupació i Cultura, Maria A. Laviós i Aurora Serrat, respectivament; Javier Sancho, director de l’Àrea d’Emprenedoria del Parc Científic i Begoña Galiana, tècnica d’Emprenedoria de la UMH.

Com ha assenyalat l´edil de Foment de l´Ocupació, en esta 5a edició d´Altea Emprende poden participar tant emprenedors amb projectes en un grau de desenvolupament inicial, com start-ups d´entre 0 i 5 anys, de qualsevol sector d´activitat. “En este sentit, tenen especial interès aquelles propostes innovadores que s’emmarquen dins la Indústria Taronja o que estiguen relacionades amb sectors emergents i estratègics per al municipi, i que puguen generar ocupació qualificada, atraure inversió, fomentar la cultura de la innovació i la col·laboració empresarial”; ha comentat Maria A. Laviós.

Pel que fa a la dinàmica del programa, esta ha sigut explicada per Begoña Galiana, que ha detallat que “Altea Emprende ofereix mentoring, premis, tallers de models de negoci i trobades de networking. Les iniciatives seleccionades realitzaran tutories periòdiques per desenvolupar el seu model de negoci, estratègia i full de ruta, i comptaran amb el suport d’experts sectorials del PCUMH. També tindran accés a programes i serveis del Parc, com ara el Laboratori de Prototipat o la Marató de Creació de Start-ups UMH”.

A més, la iniciativa també brinda als participants eines i consells per elaborar presentacions eficients de cara a la final d’esta cinquena convocatòria. Després de l’exposició dels seus projectes, un jurat d’experts triarà les iniciatives més innovadores, que es repartiran un total de 4.400 euros.

Pel que fa als tallers formatius, els assistents treballaran amb mentors experts en la generació d’idees i en la definició i validació del model de negoci. Este taller grupal està dirigit a donar un primer suport a nous emprenedors a l’hora de començar a definir el model de negoci i establir el full de ruta.

Esta edició també comptarà amb trobades i networking on es realitzaran activitats per conèixer altres experiències emprenedores, així com establir sinergies i col·laboracions amb empreses, start-ups i emprenedors de l’entorn. A més, el proper 5 de maig tindrà lloc al Palau d’Altea la segona edició de “Crea y Emprende en Naranja”, que este any tindrà com a temàtica principal l’art digital, les NFTs i el cripte art. Una jornada que té per objecte promoure l’art, la cultura, la creativitat i les activitats que s’emmarquen al sector de la indústria taronja, i així promocionar i potenciar el municipi d’Altea, el seu entorn, la facultat de BBAA i el programa AE. A més d’impulsar l’esperit emprenedor.

A més, el 25 de maig a la Casa de Cultura tindrà lloc un taller on es treballarà el model de negoci i servirà per seleccionar aquells projectes presentats a esta edició que seran tutoritzats i mostrats davant del jurat.

Per part seua, Javier Sancho ha agraït a l’Ajuntament la contínua col·laboració entre l’Ajuntament i la Universitat Miguel Hernández en este programa. “És la 5a edició perquè funciona i el que fem és anar millorant per adaptar-nos al que necessiten les emprenedores i els emprenedors del municipi”. Sancho ha ressaltat que “Altea Emprende també són els Premis Altea Emprende que reconeixen la tasca que fan les emprenedores i emprenedors en els seus nous negocis en la posada en marxa en temps d’incertesa per a alguns sectors”. Finalment Javier Sancho ha animat la participació.

Per acabar, Aurora Serrat ha donat les gràcies a la UMH en nom de l’Ajuntament d’Altea pel projecte i creure  amb ell i ha qualificat de beneficiosa l’experiència per als participants.

“Si alguna persona o grup de joves que comencen a emprendre o tenen alguna cosa consolidada i dubten de si Altea Emprende pot beneficiar-los o no, jo els diria que no s’ho pensen, que segur que sí per tot el que el programa ofereix. No només un mentoring, sinó que poden accedir a tallers, al programa “Emprende en Naranja” que serveix per crear sinergies dins del món de l’emprenedoria, però sobretot, si segueixes tot el programa i arribes a poder presentar-te als premis, doncs obvi que els temps que corren, el premi t’ajudarà segur a continuar creixent”.

Aurora Serrat ha conclòs manifestant satisfacció per totes les empreses locals que han participat del programa i gràcies al qual han seguit posicionant-se al mercat i consolidant-se.

Altea emprèn en xifres

Des del naixement del programa Altea Emprende, al voltant d’un centenar de persones han engegat o impulsat els seus projectes empresarials. La iniciativa, que ja ha repartit més de 13.000 euros en premis, ha comptat des de la seua primera edició amb 123 projectes inscrits, dels quals 39 eren empreses i 84 iniciatives emprenedores.

El programa Altea Emprende s’emmarca en Emprende UMH, una iniciativa de la Universitat Miguel Hernández, gestionada pel seu Parc Científic, que busca ajudar els ajuntaments i les institucions públiques de la província en la seua aposta per l’emprenedoria i el creixement empresarial. Emprende UMH es troba actualment implantat en altres localitats de l’entorn, on mitjançant el suport a projectes innovadors es pretén impulsar el benestar socioeconòmic dels ciutadans de la província.

Pin It on Pinterest