Select Page

L’embarcació “Bridges to the Sea” del CN Altea, tripulada per Carlos Olsson al costat de Felip Moll, s’han proclamat campions en la 35 edició de la Regata d’Hivern 200 milles a2 del Club Nàutic d’Altea.

Les 200 milles a 2, organitzades pel Club Nàutic d’Altea, donaven el tret de eixida este passat divendres 5 de març. La flota de creuers a dos tripulants amb 37 vaixells inscrits recorreria les 200 milles que separen Altea d’Eivissa amb una previsió meteorològica de poc vent.

Bridges to the Sea s’ha proclamat campió absolut, sent la segona vegada que participa en esta regata considerada com la més complicada, dura i difícil de la Mediterrània i que és classificatòria per a la Copa d’Espanya de Creuers A2.

La eixida es va produir este passat divendres a les 12.00 hores, el vent bufava de nord-est amb una intensitat de 8 nusos el que va permetre una eixida espectacular amb una flota molt concentrada durant el tram inicial de la regata que va seguir navegant de llevant amb una bona pressió de vent i encapçalada per un grup molt concentrat de 16 vaixells, entre els 4 i els 7 nusos de velocitat.

Durant les dues primeres hores de la regata, el Bruixot (RCN València) i el DKategoria (València Mar / RCN València), dos de les embarcacions més grans, es posicionaven al capdavant a una velocitat mitjana de 7 nusos, seguides de l’Hydra (CN Balis) i Llimbs (CN Altea).

La direcció de vent en el trajecte Altea-Eivissa va fer que Carlos Olsson i Felip Moll (Bridges to the Sea) prendran rumb de cenyida, sent un rumb no favorable per al Pogo 2, ja que no està dissenyat per a estes condicions i és com més pateix , el que els va fer arribar pràcticament últims a Eivissa.

Ja en els voltants d’Eivissa, la flota de les 200 Milles A2 es va trobar amb una encalmada important en la primera nit de la travessa, produint-se l’efecte acordió, de manera que la flota es va reagrupar i es podria dir que la regata es va iniciar de nou. No obstant això, les condicions van canviar i els van permetre navegar de tornada durant tot el dia.

Olsson i Moll (Bridges to the Sea) van ser capaços d’aprofitar la calma posicionant el més a prop possible de la següent transició, la tàctica és molt usada en les regates de la Classe Mini a la mediterrània, permetent avançar a poc a poc a favor de la corrent prevista a la reunió de patrons i allunyar-se el més possible de la zona de calma.

Després de obtenir-se els temps compensats Bridges to the Sea, del CN ​​Altea, es va fer amb el triomf final absolut i, amb això, els seus tripulants es portaran de premi els dos lingots d’argent de 1kg cadascun.

En la classificació combinada, el segon lloc ha estat per al Maverta, del RCN Torrevella, tripulat per Jose Ballester i Andrés Manresa. En tercera posició s’ha classificat El Carmén – Elite Sails de José Coello i Pablo García (RCR Cartagena).

Per cinquè any consecutiu el Club Nàutic d’Altea ha posat en joc el Trofeu per Clubs, que premia l’equip que menor puntuació obtinga després de la suma dels punts de les tres embarcacions que aconsegueixen la millor classificació, i en esta 35 edició torna de nou a l’equip del CN ​​Altea després d’una lluita que va estar renyida amb el Maverta, Trabuco i Slick del RCN Torrevella, en la qual finalment es van imposar les embarcacions del Club Nàutic d’Altea en primera (Bridges to the Sea), cinquena (Marina Sis) i vuitena posició (Aquasonic).

Un reconeixement més ha lliurat el Club Nàutic d’Altea en esta regata a la primera tripulació mixta, l’embarcació Slick de Nerea Goikoetxea i Juan López que han quedat en setzena posició.

Es tanca així una edició més de les 200 milles a2 d’Altea, una regata referent en el món de la vela que ha posat a prova a més de 2.000 regatistes baix les més dures condicions de l’hivern a la Mediterrània des que va començar l’any 1987 .

Pin It on Pinterest