Select Page

Ahir, diumenge 14 de febrer, es tancava el termini de votació de la quarta edició dels Pressupostos Participatius amb xifres rècord. L’última convocatòria supera les anteriors en participació, tant a nivell de propostes presentades com en l’emissió de vots.

En total han votat 1.114 persones i s’han emés 2.726 vots. Maria Antonia Laviós, regidora de Participació Ciutadana, valora les xifres positivament i conclou que “denota l’interés per part de la ciutadania amb els pressupostos participatius”, ja que “la gent els assoleix com una part important de la governança participativa que sempre hem defensat”.

L’enllumenat del Camí Fondo ha estat la proposta guanyadora amb 447 vots. Una acció que consisteix a instal·lar fanals amb plaques solars per la via per a millorar la visibilitat. En segon lloc, amb 419 vots, ha estat la iniciativa “Pump Track”, un espai segur per a la pràctica del ciclisme i el patinatge per a totes les edats, on també les escoles podrien portar als alumnes a aprendre i practicar. I en tercer lloc “Millora dels parcs infantils” amb 414 vots, destinat a posar fi a l’estat vell i desgastat de les instal·lacions.

Des de la regidoria de Participació Ciutadana van fer arribar un “Kit de participació” perquè els mateixos participants feren publicitat i campanya de les seues propostes. “Estem molt contents amb la bona acollida. Hem pogut veure com han fet les seues pròpies campanyes, donant-li més publicitat als pressupostos participatius.”, agraïa la regidora.

Amb el pressupost de 120.000 € s’executarà el projecte guanyador d'”Enllumenat del Camí Fondo” i la resta es destinarà als altres projectes finalistes. “Tenim prevista una reunió amb la resta de regidories per veure la possibilitat d’executar les altres propostes dins dels pressupostos de cada regidoria”, informa Maria Antonia Laviós.

En esta edició, per responsabilitat davant les restriccions per la pandèmia de la COVID-19, no s’ha pogut fer la campanya al carrer. Tot i això, s’ha incrementat la participació de la gent en les votacions. “Això ha estat gràcies a la implicació de totes i cadascuna de les persones que van presentar les propostes i van resultar finalistes”, conclou la regidora.

Pin It on Pinterest