Select Page

Participació Ciutadana ha registrat un rècord en el nombre de propostes presentades davant d’uns nous Pressupostos Participatius. En total han sigut 87 els projectes que la ciutadania ha posat sobre la taula de l’Ajuntament perquè este les valore i execute amb càrrec als 120.000€ de la partida de Pressupostos Participatius.

Maria Antonia Laviós ha manifestat satisfacció pel gran nombre de projectes presentats i ha indicat que “un any més s’ha incrementat el nombre de propostes i això vol dir que els pressupostos participatius estan consolidats i la gent d’Altea els ha fet seus”.

Segons les dades aportades per l’edil, algunes propostes són reincidents, però la majoria noves i ha destacat la presentació molt treballada de les propostes. “Està sent una edició molt bona perquè s’han presentat propostes en diferents formats, fins i tot en vídeo”, ha apuntat Laviós.

L’edil de Participació Ciutadana ha explicat que “la present edició arriba una mica tard perquè en estes dates estaríem ja amb el projecte guanyador votat, però este any ha sigut un any gens normal i s’ha hagut de prioritzar en solucions als problemes que la pandèmia ha anat plantejant”. “A més, estem canviant la pàgina d’Altea Participa i s’ha endarrerit tot una mica, però teníem molt clar que els pressupostos participatius anaven a eixir pel mateix interès que la ciutadania ha demostrat”.

“Ara mateix els tècnics de l’Ajuntament estan revisant les propostes i indicant si són viables o no ho són, aportant les seues indicacions”; ha informat la responsable municipal de Participació Ciutadana, que ha detallat que “esta setmana s’està procedint a l’avaluació de les propostes i a les propostes que no siguen viables se’ls respondrà indicant els motius pels quals no és viable dins del format de pressupostos participatius, perquè això no vol dir que no vaja a executar-se. De fet altres anys s’han executat propostes que no van ser elegides per votació però que es va creure convenient, des de les diferents regidories, executar-los per diferents motius”. “Hi haurà també altres propostes que no són d’àmbit municipal i nosaltres no podrem executar perquè estiguen fora del nostre àmbit d’actuació”; ha subratllat l’edil.

Una vegada que els tècnics seleccionen les propostes viables, serà el Consell de Participació Ciutadana qui trie les 10 que eixiran a votació i es triarà un format perquè els autors de les propostes les presenten als ciutadans, ja que, evidentment, no es pot fer un acte públic per a això com així venia celebrant-se a cada edició de Pressupostos Participatius.

A partir de la presentació de les propostes guanyadores, s’obri un període de dos setmanes en què la ciutadania podrà votar i cada persona podrà triar com a màxim tres propostes. “Està previst que la votació tinga lloc de l’1 al 14 de febrer”, ha avançat l’edil.

El vot es podrà materialitzar a través del web municipal i també de forma física en els punts que el consistori habilite per a això, dels que puntualment s’anirà informant.

Maria Antonia Laviós ha conclòs agraint a la ciutadania la presentació de propostes “perquè entre tots i totes millorarem el nostre poble”.

 

Pin It on Pinterest