Select Page

José Luis León Gascón anuncia un increment del pressupost municipal destinat al benestar dels animals.

El regidor de Sanitat i Benestar Animal, José Luis León Gascón, ha realitzat balanç de la feina que es ve fent durant la present legislatura en la que a partir d’ara es denominarà regidoria de Benestar Animal. Una àrea de recent creació que en el pròxim exercici comptarà amb pressupost propi i personal administratiu que permeta agilitzar les qüestions relatives al benestar dels animals, ja que fins al moment era l’àrea de Sanitat la que les gestionava.

Com ha explicat l’edil, “la creació d’esta regidoria específica dedicada al benestar animal coincideix amb el procés d’adhesió d’Altea a la Xarxa de Benestar Animal de la Comunitat Valenciana a principis d’any”. “El proper exercici ja tindrem pressupost propi de l’àrea, 71.400€, que destinarem al mètode CEES, al servei de recollida i protectora, a campanyes de sensibilització i informació i a les associacions que es dediquen a tenir cura dels animals”; ha afegit el responsable municipal de Benestar Animal. D’entre les accions a realitzar, León Gascón ha ressaltat l’increment del pressupost destinat a esterilització d’animals, que passa de 5.000 a 10.000€.

L’edil ha tingut paraules d’agraïment cap als professionals veterinaris del municipi, associacions i Policia Local d’Altea, que han treballat al costat de la regidoria per posar en marxa el Consell de Benestar Animal Domèstic, que tindrá la primera reunió el proper 1 de desembre, de forma telemàtica, i s’abordaran qüestions com ara la modificació de l’Ordenança Municipal de tinença d’animals, que ja està obsoleta i s’ha d’adaptar als temps que corren; la creació d’espais d’ús animal; millora de la platja amb accés permès a animals, ubicada a l’Olla; entre moltes altres qüestions que afecten el benestar dels animals en particular i la ciutadania en general.

A més del balanç d’activitat, José Luis León Gascón ha presentat, acompanyat per l’edil de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Miguel de la Hoz i el cap de la Policia Local, Herminio Navarro, la campanya “Mascota Perduda” en què mitjançant un tríptic s’indica com actuar tant en el cas d’haver perdut una mascota, com en el cas de trobar-se una perduda. Punt en el qual ha ressaltat la importància de tenir a les mascotes identificades amb el corresponent xip.

En este punt, el responsable municipal de Benestar Animal ha posat èmfasi en la responsabilitat que ha de tenir amb el seu propi animal el responsable d’ell mateix i també amb la societat i el municipi. “Cal que els responsables dels animals arrepleguen les seues necessitats perquè entre tots hem de mantenir el poble net. En el cas que algú detecte incompliments de la normativa pot traslladar-ho a la Policia Local perquè advertisca i sancione l’infractor”.

Com ha anunciat l’edil, hui mateix ha eixitt a la llum una campanya de conscienciació destinada als responsables d’animals. L’objectiu d’esta campanya, difosa en xarxes a través de dos vídeos, és recordar que s’han de recollir les “caques” i els “pipis” dels animals. Els eslògans triats són: “recorda, la caqueta a la bosseta” i “net el pipí en un tres i no res”.

Finalment, l’edil, de nou, ha agraït a professionals de les diferents clíniques veterinàries del municipi, associacions, particulars i Policia Local la seua col·laboració en pro d’accions que milloren el benestar dels animals i la seua integració.

Per la seua banda, Miguel de la Hoz i Herminio Navarro, responsables polític i tècnic de la Policia Local, han agraït a la regidoria de Benestar Animal el haver comptat amb les recomanacions del dit cos per a l’elaboració d’una nova Ordenança Municipal de Benestar Animal; així com han posat a disposició dels ciutadans a la Policia Local en matèria d’animals, telefonant al 965 84 5511.

Pin It on Pinterest