Select Page

La conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha aprovat en el dia de hui la declaració com a monument natural el Aflorament Volcànic de la Platja Fòssil de Cap Negret; fet que suposa un règim especial de protecció per a esta zona maritimoterrestre de 10,76 hectàrees d’interès científic, didàctic i ecoturístic.

L’aprovació pel Ple del Consell del Decret, que declara com monument natural l’Aflorament Volcànic i la platja de Cap Negret, estableix un règim especial de protecció i posada en valor d’este enclavament únic a la nostra província.

L’objectiu d’esta declaració és la conservació i regeneració de l’aflorament volcànic i la platja fòssil, la promoció de la gestió racional i l’ús sostenible dels recursos ambientals, així com el foment i ordenació de l’ús públic de l’espai protegit.

“Esta és una notícia esperada des de fa molt de temps per tota la societat alteana que hui s’ha convertit ja en una protecció definitiva com a Monument Natural. Una protecció que està per damunt de la primera pretensió que teníem i que ha estat una aposta màxima que ens podia haver portat a patir més retard”. Ha declarat l’alcalde, Jaume Llinares, res més conèixer la notícia.

El primer edil alteà ha explicat que “s’ha ampliat l’espai de protecció i s’ha inclòs l’àmbit del Portet de l’Olla, construït sobre l’aflorament volcànic i era injustificable la protecció sense la seua inclusió”.

Respecte a la situació actual del Portet, Llinares ha comentat que “ara mateix està en una situació de paralització cautelar i ha sigut Patrimoni el que ha mantingut esta situació en què es troben les obres del Portet”.

Jaume Llinares ha conclòs agraint “la implicació dels veïns de la Cala de l’Soio i tota la societat civil alteana en general, ja que han mostrat sempre suport a totes les accions realitzades”.

Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, José Orozco, ha manifestat satisfacció per esta declaració de monument natural i ha agraït l’esforç realitzat per persones i administracions que han treballat per aconseguir esta protecció. Orozco ha volgut donar les gràcies a Joan Piera i Alfonso Yébenes en particular per la seua dedicació.

Pin It on Pinterest