Select Page

El regidor de Benestar Social i Sanitat, José Luis León Gascón, ha donat a conèixer este matí el “Proyecto Columbus”, impulsat per Denys Semenyuk, gerent i Natalia Aller Soto, cap de cuina del restaurant Columbus 1492, situat al carrer Sant Pere, 33, a Altea.

A través d’este projecte, l’equip de Columbus 1492, que assumeix el cost de la iniciativa, es solidaritza amb les persones que, a causa de la situació actual, poden arribar a tindre dificultats per a portar un plat de menjar calent a casa. Per això, a partir d’este dijous 12 de novembre i fins al 10 de desembre, tots els dilluns i dijous, d’11:30 a 12:30 hores, les persones que ho necessiten podran recollir la seua ració de menjar al restaurant.

Denys Semenyuk, gerent de Columbus 1492, ha explicat d’on ha sorgit esta iniciativa, “sabem que ara mateix l’hostaleria és un dels sectors més afectats per esta crisi sanitària, però al mateix temps sabem que sempre hi ha algú que l’està passant pitjor. Nosaltres vam començar l’any 2014, Altea ens va acollir, ens va donar l’oportunitat de crear este negoci i la gent ens ha donat suport tot este temps. És per això que ara, en estes temps tan difícils, és moment de retornar eixa generositat, i en una societat moderna, com en la que vivim, no pot faltar menjar”.

El projecte pretén facilitar l’accés a un plat de menjar a aquelles persones que el necessiten, sense preguntes, sense prejudicis i sense mirades incòmodes. Tal com explica Denys, “moltes persones tenen vergonya de demanar ajuda pel què diran o pensaran els altres, per això, des del restaurant volem facilitar-lo”.

Natalia Aller, cap de cuina ha destacat que “en Columbus 1492, som una plantilla multicultural en la qual cadascun és d’una nacionalitat diferent, per la qual cosa tots coneixem a algú que està passant per una mala situació. És per això que, des del restaurant volem ajudar a qui el necessite. Tots els dies fem pa casolà, i ho acompanyarem acabat d’enfornar amb un plat de menjar calent, i aigua. Per a nosaltres serà gratificant veure a la gent recollir el seu plat de menjar”.

Des del restaurant Columbus han fet una crida a la solidaritat, “este projecte és per a nosaltres una cadena, en la qual som el primer esclavó. Volem animar als altres restaurants a que, en la mesura que siga possible, s’unisquen a esta iniciativa, que ajude a pal·liar els efectes negatius d’esta crisi sanitària i que la gent sàpiga que ací té una mà amiga. Donar poc és millor que no donar res, perquè qualsevol gest suma”.

L’edil ha assenyalat que “esta situació de crisi ha afectat a tots els àmbits de les nostres vides, però Altea ha continuat demostrant la seua solidaritat en estes temps tan difícils. I és que han sigut moltes les persones i empreses que han brindat la seua ajuda en estos mesos. Des de Benestar Social i Sanitat continuarem treballant i donant suport a estes iniciatives i projectes solidaris”. Finalment, ha agraït al restaurant la iniciativa i ha animat a tota la ciutadania d’Altea, que vulga donar suport o col·laborar en este projecte, a posar-se en contacte al 626 16 74 83.

Pin It on Pinterest