Select Page

La regidoria de Medi Ambient, regida per Jose Orozco, inverteix 30.985€ en la realització de treballs de prevenció d’incendis forestals en diferents urbanitzacions; així ho ha explicat l’edil d’àrea, que ha apuntat que “es tracta de treballs previstos en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals d’Altea”.

Els treballs s’estan duent a terme per l’empresa de treballs forestals Levanfor y consisteixen en l’execució d’àrea tallafocs recolzats en vial en l’accés a les urbanitzacions: Urb. Monterico-Paradiso; Urb. Alhama Spring i Urb. Santa Clara; a més s’actuarà en el tractament de la vegetació interior del llarg del “camí del Garroferet-Alhama” ;.

Segons els detalls aportats pel responsable municipal de Medi Ambient, estos treballs van donar inici el passat 22 d’octubre, està previst es perllonguin durant un mes, i estos consisteixen en la realització de tractaments de la vegetació per a la creació de faixes de discontinuïtat forestal a nom de la prevenció d’incendis; servint també com a línies de defensa i accés per als mitjans d’extinció i vies d’evacuació. I a més, es realitzaran tractaments de disminució de la matèria combustible mitjançant clares selectives.

Segons Orozco “Els incendis forestals es prevenen al hivern per evitar la seua extinció a l’estiu”.

Respecte a l’actuació, Jose Orozco ha destacat que “es fa una selecció dels arbres pare, els més robustos, i es trituren els febles i defectuosos per incorporar-los com a matèria orgànica al substrat”.

Pin It on Pinterest