Select Page

El cost de l’acció puja a 47.035€ i s’actuarà a Altea Hills, Alhama Spring, els barrancs Gort i Salat que donen accés a Mascarat, Illa d’Altea, Serra d’Altea I i Sierra Altea Golf.

L’Ajuntament d’Altea ha donat inici als treballs de restauració ambiental i paisatgística i prevenció d’incendis forestals a les parcel·les de titularitat municipal per a este any 2023. Així ho ha informat l’edil de Medi Ambient, Jose Orozco.

Segons les dades aportades per l´edil, el cost de l´actuació és de 47.035€ i “gràcies a la subvenció de Conselleria de 10.700€ els treballs han pogut ser més ambiciosos este any”. Treballs l’objectiu dels quals passa per complir amb el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals, garantint la seguretat de les persones i els seus béns, i assolir la millora ambiental i paisatgística de les zones verdes públiques.

Com ha indicat el responsable municipal d’àrea, les actuacions a dur a terme passen per la realització i el manteniment d’àrees tallafocs de la interfície urbà-forestal; tractament sobre la vegetació de disminució de la biomassa forestal i millora de la massa forestal i la repoblació forestal de més de 300 arbres autòctons com la carrasca, el garrofer i l’olivera per generar més biodiversitat.

En paraules d’Orozco, “la muntanya presenta una elevada combustibilitat, agreujada per l’existència d’una interfície urbano forestal complexa que incrementa el risc d’incendis forestals; per tant, les actuacions es plantegen sobre masses forestals en mal estat de conservació, amb densitats excessives d’exemplars de pi danyats, morts o debilitats”.

A més, “les actuacions proposades suposen l’adequació de les masses forestals al canvi climàtic ja que se’n millora l’adaptació a situacions de sequera perllongada com l’actual i se n’augmenta la resiliència als incendis forestals”. Ha afegit el regidor de Medi Ambient.

El termini d’execució d’estps treballs ha sigut fixat entre 4 i 6 mesos, depenent de les condicions climàtiques de l’estiu, i els llocs d’actuació són les urbanitzacions Altea Hills, Alhama Spring, Els barrancs Gort i Salat que donen accés a Mascarat , Illa d’Altea, Serra d’Altea I i Serra Altea Golf. En total s’actuarà sobre una superfície de més de 16 hectàrees.

D’altra banda, dimecres passat la Regidoria de Medi Ambient tenia una reunió amb les diferents urbanitzacions de la serra per explicar-los tant l’actuació d’este any, com la gestió per a l’actualització del vigent Pla de Prevenció d’incendis, que es veurà afectat a una delimitació més gran de terreny forestal on poder actuar. Al mateix temps que se’ls transmetia la necessitat que cada urbanització tinga el seu propi pla d’autoprotecció per actuar a les seues parcel·les privades. Ha conclòs Jose Orozco, que va presidir la citada reunió.

Pin It on Pinterest