Select Page

El regidor de Medi Ambient, Jose Orozco, informa d’una xarrada informativa per a la prevenció d’incendis en àrees residencials amb vegetació forestal en el seu entorn. La formació, organitzada per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; tindrà lloc el divendres 10 de setembre a les 11:00 hores al Centre cultural d’Altea la Vella.

Orozco explica que “les cases aïllades en la Serra Bèrnia, les urbanitzacions i les partides rurals d’Altea són exemples d’este tipus d’àrees sensibles al foc. Viure en un entorn forestal implica que un incendi pot arribar al teu habitatge o pot generar-se en ell i propagar-se cap al terreny forestal”.

Entre els continguts de la jornada, els assistents aprendran consells per a evitar possibles accidents i a preparar els espais com a defensables.

Per la seua part, la regidora de Participació Ciutadana, Maria A. Laviós convida associacions i juntes veïnals a formar-se en este sentit, ja que, “la protecció de les persones, els habitatges, les propietats i el medi ambient és una responsabilitat compartida”.

Finalment, el responsable de Medi Ambient recorda que “la responsabilitat de l’execució i manteniment de l’àrea, així com l’adequació de les urbanitzacions a les mesures de prevenció d’incendis forestals de defensa correspon a qui té la propietat dels edificis o terrenys urbans”. No obstant això, l’Ajuntament ja va invertir 30.985 € en la realització de treballs de prevenció a les urbanitzacions Monterico-Paradiso, Urb. Alhama Spring i Urb. Santa Clara. A més, l’edil ha avançat que tenen previstes actuacions de millora de masses i terrenys forestals en el marc del Projecte d’Ordenació Integral del Pinar de Calces amb una inversió de quasi 50.000 €.

Pin It on Pinterest