Select Page

El regidor de Benestar Social i Sanitat, José Luis León Gascón, al costat de la psicòloga de la UPCCA d’Altea, Paloma Andrés, clausuraven en el dia d’ahir el curs dirigit a Policia Local sobre “Actuació Policial en Drogues”.

Una trentena d’agents de la Policia Local de diversos municipis, inclosos nou agents alteans, s’han format en tot el relacionat amb l’actuació policial en drogodependències. El curs s’ha desenvolupat del 7 al 10 de setembre de 16 a 21 hores al Centre Juvenil d’Altea.

Durant els dos primers dies del curs Paloma Andrés ha abordat  el tema de la prevenció en drogodependències, que ha tractat temes com conceptes bàsics en el procés addictiu; classificació de les drogues més consumides, les seues conseqüències i efectes; riscos associats a l’abús de drogues; patrons de consum i perfil de consumidor, entre d’altres.

Els dos últims dies es va parlar de temes en matèria legal en drogodependències i l’actuació policial. En este cas el ponent era Manuel Risueño, agent de la policia local de Benidorm, que va parlar del marc jurídic en drogodependències; policia local com a policia judicial; competències de territorialitat; aspectes i infraccions administratives; aspectes penals i jurisdiccionals; aspectes processals; controls i identificacions.

José Luis León Gascón ha volgut destacar que “el curs ha sigut teoricopràctic i els alumnes han pogut treballar en grups els diferents aspectes del mateix”. I ha afegit, “El curs ha posat a l’abast dels agents totes les eines de què es disposa en cadascuna de les matèries que s’ha abordat”.

Per la seua banda la psicòloga de la UPCCA Paloma Andrés, ha ressaltat l’àmplia participació i la implicació dels assistents; així com ha avançat que s’estan preparant nous cursos formatius dirigits a agents d’esta i altres comarques i que estes jornades formatives estan en tràmits de ser homologades per l’IVASPE perquè els agents puguen disposar dels seus certificats i credencials de la Conselleria de Justícia, interior i Administració Pública.

Al tancament del curs també va assistir el regidor de Seguretat Ciutadana Miguel de la Hoz, el qual va agrair a tots els agents de Policia Local la seua implicació en estes formacions i en especial als agents de la Policia Local d’Altea.

Pin It on Pinterest