Select Page

El consell també ha elegit els dibuixos guanyadors del concurs ‘’Tot anirà bé’’ mitjançant sorteig

Ahir es celebrava el Consell de Participació, que va estar presidit per la regidora de l’àrea Maria A. Laviós. Entre els punts de l’ordre del dia es va parlar dels resultats dels projectes guanyadors de la convocatòria de Pressupostos Participatius 2019, ‘’Altea imagina, Altea participa’’. Com informava Maria A. Laviós, els tres projectes guanyadors, accessibilitat del Pont de Moncau, millora del Barri de Cap Blanc i ‘’Amb el nom d’Altea’’ es voran materialitzats en els pròxims mesos. De fet, el regidor de Infraestructures, Diego Zaragozí, també present a la reunió, va exposar els projectes en els quals s’està treballant per al Pont de Moncau, encara no definitiu, i l’avantprojecte per al barri de Cap Blanc. També s’han presentat les bases per portar a terme el projecte ‘’Amb el nom d’Altea’’.

Al respecte de les obres al Pont de Moncau, Laviós ha explicat que ‘’s’ampliarà el projecte inicial, i excedirà els 120.000 euros, el total dels pressupostos participatius, per tant les obres de Pont de Moncau passaran a càrrec del capítol d’inversions de l’Ajuntament. Per aquesta raó, es poden realitzar també el segon i tercer projecte guanyadors dels pressupostos participatius que esperem siguen una realitat en els pròxims mesos’’.

A més a més, Maria A. Laviós confirmava que també s’han realitzat altres propostes presentades a la convocatòria de 2019, com ara el pas de vianants per a xiquets i xiquetes autistes, la instal·lació del semàfor i pas de vianants al carrer la Tella, arreglar les goteres al pavelló i la posada en marxa de l’Oficina Verda, per part de la regidoria de Medi Ambient, per aprofitar l’energia solar, entre d’altres. La regidora es felicitava per l’acollida que els pressupostos participatius han aconseguit en esta tercera edició, on hi ha haver un augment del 23% de participació. ‘’La convocatòria de pressupostos participatius està sent molt ben rebuda per part de la ciutadania. De fet, en cada edició es supera la participació de l’anterior. Estic molt satisfeta perquè els pressupostos participatius són el mecanisme que permet als veïns i veïnes actuar directament en l’elaboració i execució dels pressupostos públics, donant així resposta a les seues necessitats i interessos’’.

Altea Millora i Altea Camina

També es va parlar dels procediments d’Altea Millora, l’espai al web municipal, altea.es, on la ciutadania envia les seues idees i propostes per millorar aspectes del municipi. I Altea Camina, un projecte que ha presentat Joan Piera, membre del Consell, i que ajudarà a les persones a mesurar les distàncies a peu d’Altea amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania a adoptar hàbits de vida més saludables i sostenibles. Sobre esta idea, Laviós assenyalava que ‘’es formarà una taula de treball per preparar uns cartells on els vianants podran conèixer el que es tarda en arribar caminant a distints llocs de la localitat, les quilocalories que es cremen i el carburant que s’ha estalviat’’.

Concurs ‘’Tot anirà bé’’

Un altre dels punts destacats del consell va ser el referit a la votació del concurs de dibuix infantil ‘’Tot anirà bé’’ que la regidoria de Participació va posar en marxa durant el confinament per la pandèmia del coronavirus.

Maria A. Laviós explicava que ‘’per unanimitat del Consell, compost pels consells de Medi Ambient, Comerç i Turisme, Dona, i representants polítics ha decidit que tots els dibuixos mereixien guanyar i, per tant, s’ha acordat que el més just era fer un sorteig per escollir els guanyadors’’. En total s’han presentat 50 cartells, i hi han participat més de 60 xiquets i xiquetes.

Pin It on Pinterest